Helsingforslaget tränas för andra säsongen av mästartränaren Jukka Jalonen. Klubbens nyförvärv är spelare på landslagsnivå som Sami Lepistö och unga stjärnlöften, till exempel Eeli Tolvanen.

– Konferensfinal, det vill säga att vara bland ligans fyra bästa, skulle vara mycket bra, säger Jokerits vd Jukka Kohonen.

Den finländska hockeypubliken kräver framgångar, och anhängarna följer hellre med vinnare än andra.

– Under vår första KHL-grundseriesäsong nådde vi ett publikmedeltal på nästan 11 000. Förra säsongen var medeltalet 10 100. Nu är ett medeltal på 11 000 ambitiöst, men vi tror att det är ett realistiskt mål, säger Kohonen.

Jokerit har även satsat på hallen inför jubileumsåret.

– Nu har arenan videoprojektorer av laserklass. Vi kan projicera högklassiga bilder på isen till exempel under showen före matchen, säger chefstränaren Jalonen.

Jokerits inledande tre säsonger i KHL säkrades med stödfinansiering vilket tillät miljonförluster. Nu har klubben säkrat de följande fem säsongerna.

– Vi är en viktig del av KHL. SKA (S:t Petersburg) skulle inte komma för att spela en utomhusmatch mot oss om vår synlighet inte skulle spela en viktig roll i ligan, säger Kohonen.

Jokerits KHL-säsong inleds med en åtta matcher lång bortaturné. Den första matchen spelas på onsdag.

– Det skapar möjlighet för laget att vara tillsammans och svetsas samman. Det blir mera tid att gå igenom saker tillsammans, säger Jalonen.

Träningssäsongens klara etta har varit CSKA Moskva som inte förlorade en enda match. Jokerit var 19:e bäst av 27 lag med tre segrar och fyra förluster. Målskillnaden var 13–16.

– Mycket jobb återstår, säger Jalonen.