Säsongpremiären borta mot Dynamo Minsk slutade med en 6–1-seger. Tolvanen spelade amerikansk juniorhockey i USHL förra säsongen.

Bryan O'Neill öppnade målskyttet i första perioden och Jesper B. Jensen spädde på till 0–2 före första pausvilan i den vitryska huvudstaden. Quinton Howden reducerade till 1–2 och var ensam målskytt i mittperioden.

Tolvanens första mål för kvällen kom en dryg minut in i tredje perioden och betydde 1–3. Regins 1–4 kom efter spelade 47.24 och Tolvanens andra för kvällen bara en dryg minut senare. Hemmalaget tog timeout, men lyckades inte stoppa Jokerits anstormning. Tolvanen fullbordade sitt hattrick då tio minuter återstod av matchen.

Jokerit inleder säsongen med åtta raka bortamatcher medan basket-EM pågår i hemmahallen i Helsingfors. Nästa match är mot SKA S:t Petersburg på fredag.

I säsongspremiären mötte Magnitogorsk Jekateringburg. Oskar Osala fick en passningspoäng, men hans Magnitogors förlorade med 2–5.