Sipilä deltar i festligheterna tillsammans med Sveriges statsminister Stefan Löfven. Statsministrarna ska också föra officiella diskussioner om aktuella ämnen under Sipiläs besök.

I går träffade president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i Stockholm och deltog i öppnandet av stadsfestivalen i Kungsträdgården. Festivalen pågår i tre dagar och är jubileumsårets största evenemang utomlands.

Enligt polisens uppskattning deltog minst 10 000 människor i festivalens invigning. Den varma stämningen ansåg Niinistö att speglar den nära relationen mellan Finland och Sverige, som dessutom har blivit djupare år för år.

– Jag insåg precis att det här var fjärde gången jag träffade kungen i år och Sveriges statsminister träffade jag förra veckan. Samarbetet har egentligen blivit intensivare på alla sektorer och nu verkar också näringslivet ha mycket kontakt med varandra. Så den här gamla förbindelsen är nu i god form, sade Niinistö till journalister i går kväll innan han reste tillbaka till Finland.