Hungerdagen är Röda Korsets största årliga insamling och den pågår ännu en månad. Bössinsamlingen som pågick mellan den 14 och 16 september förverkligades tack vare tusentals frivilliga personer.

– Vi vill tacka alla frivilliga och bidragsgivare som deltog i Hungerdagen. Med er hjälp kan Röda Korset hjälpa offer för katastrofer i Finland och ute i världen. Tack för att ni bryr er, säger Raisa Heinämäki, koordinator för Hungerdagen.

Insamlingens slutgiltiga resultat fås i slutet av november. I det slutgiltiga resultatet ingår även övriga bidragssätt såsom bidrag via textmeddelande, webben och MobilePay-mobilappen.

– Kampanjen pågår fram till slutet av oktober så det finns fortfarande gott om tid för den som vill vara med. Vem som helst kan delta i Hungerdagen genom att grunda en egen elektronisk insamlingsbössa eller genom att ge ett bidrag till exempel via ett textmeddelande eller på webben, säger Heinämäki.

Hungerdagen är Röda Korsets största årliga insamling. I år hjälper man med de insamlade medlen bland annat människor som lever mitt i konflikten och torkan i Jemen.