Sport besegrade Ässät med 4–2 (0–0, 2–1, 2–1) inför 2741 på Kopparön i kväll.

Sport åkte på tre utvisningar i första perioden. Men medan Joel Kiviranta, Sam Povorozniouk och Niklas Nevalainen i tur och ordning pustade ut i utvisningbåset höll Mika Järvinen ställningarna i målet

Ässät såg ut att klara sig utan utvisningar – trots ivrigt användande av klubborna till annat än att spela pucken – tills tre sekunder återstod av perioden. Då satte kanadensiska centern Antoine Laganiere högra armbågen i ansiktet på Filip Riska i Ässäts zon och efter det var det färdigspelat för Ässäts poängkung – 5+20 spelstraff för interference löd domen.

I början av andra perioden följde sedan fem plågsamma minuter powerplay för Sport. Ingenting lyckades och Ässät kunde relativt enkelt rensa undan gång på gång.

Sport fortsatte mala på i spel fem mot fem, och hade ännu ett resultatlöst powerplay. Och sedan gick det som det brukar.

Ässät vände spel snabbt i mittzon, Marco Insam frispelades vid offensiva blå och den italienska yttern avslutade högt. 0–1 efter 33.23.

Sport fick ytterligare ett powerplay, och då bestämde amerikanska yttern Michael Parks att puckuslingen skulle in. Olavi Vauhkonen spelade in till Parks som vände upp från framstolpen och lyfte in 1–1 efter 34.54.

Med 36 sekunder kvar av andra perioden skickade Joel Kiviranta i väg ett rappt handledsskott som innebar 2–1.

Tredje perioden kom i gång med jämnt gnuggande och Sport kopplade småningom grepp om spelet. Efter 47.12 fick Ari Gröndahl yta vid offensiva blå och bombade in 3–1.

Ässät kom aldrig åt att hota Sport under återstoden av tredje perioden. I stället kom 4–1 efter 56.15 när Antti Kalapudas serverade Joonas Komulainen öppet mål.

Med 44 sekunder kvar reducerade Sportbekanta backen Kristian Tuohilampi med ett skott från blå som Järvinen släppte in väl enkelt.