Han lovade bland annat att göra USA:s armé så stor och stark att ingen vågar hota USA.

Mot terrorismen lovade Trump att kämpa bland annat genom att bomba IS, döda terroristernas släktingar och stänga av delar av internet så att IS-terroristerna inte kan rekrytera barn i USA.

Trump lovade också att dra tillbaka de amerikanska styrkorna från Afghanistan.

En del av löftena har hållit, en del håller på att bli verklighet och en del har Trump bytt åsikt om helt.

I augusti tillkännagav Trump sin länge beredda Afghanistanstrategi, där han tog tillbaka sina tidigare uttalanden om att dra sig tillbaka. Han sade att ett förhastat amerikanskt återtåg från Afghanistan skulle skapa ett vakuum som terroristerna skulle fylla. Istället ska USA sända fler trupper till landet, men det är tills vidare okänt hur många.

Kampen mot IS har som väntat också fortsatt under Trumps administration. En del av Trumps åtgärder har varit kontroversiella. Till exempel i maj beslutade sig Trumps administration för att trotsa sin Natopartner Turkiet genom att förse de kurdiska YPG-trupperna, som strider i Syrien, med vapen. Kurdkrigarna hjälper alliansen som leds av USA att kämpa mot IS i Syrien. Enligt Turkiet är YPG en del av Kurdistans arbetarparti, som bland annat Nato och EU har definierat som terroristorganisation.

Att utöka armén har också från första början varit viktigt för Trump, om man ser till hans tal. I mars meddelade Trump att han vill höja landets försvarsutgifter med 54 miljarder dollar (51 miljarder euro) nästa år. Ännu har inget i frågan ändå slagits fast.