Båda lagen inledde matchen varsamt men spelet öppnade upp sig efterhand. Närkamperna var stundvis hårda och ingendera laget backade en centimeter. Det märktes att det var derbystämning både på och utanför planen. SB Vaasa radade upp några fina chanser i numerärt överläge under den första hälften av den inledande perioden. Blue Fox hade i sin tur ett ribbskott tidigt i matchen. SB Vaasas bästa läge kom då den före detta hockeyspelaren Jesse Palmberg, som spelade sin första match någonsin i division 1 i innebandy, sköt från närhåll. Bollen rullade på mållinjen men var aldrig inne. Hemmalaget gick upp i ledning i den 16:e spelminuten då anfallaren Valtteri Nurmi sköt in bollen vid det högra hörnet. SB Vaasa gick in med en 1-0 ledning efter första perioden. Pasi Järvinen i Vasamålet räddade fem skott medan kollegan i Blue Fox, Roope Mutka gjorde tio räddningar. Utvisningar blev det ett per lag. Direkt i inledningen av den andra perioden tog Blue Fox en utvisning för slag på klubban och hemmalaget tog vara på chansen i numerärt överläge. Hemmakaptenen Teppo Haakana satte bollen i tom bur efter en fin pass av Janne Karvonen. Inte långt efter målet var Karvonen framme igen och dundrade in trean. 3-0 på Botniahallens ljustavla efter 23:e spelade minuter. Blue Fox öppnade målkontot i den sjätte spelminuten via Kim Nyström. Målet kom i numerärt överläge. Inte mycket senare så var gästernas Jakob Klingenbergs klubba alltför hög och träffade Haakana i huvudet. Resultatet blev en fem minuters utvisning. I den 37:e matchminuten gick hemmalaget upp i en 4-1 ledning via Pekka Kontturi. Speltempot i matchen var mycket högt och publiken bjöds på en och annan fint som höll hög klass. I slutet av den andra perioden fick hemmalaget en utvisning och Blue Fox fick inleda den sista perioden i numerärt överläge. Efter två spelade perioder stod det 4-1 till hemmalaget. Järvinen räddade åtta skott i den andra perioden medan Mutka tog nio räddningar. SB Vaasa åkte på tre två minuters utvisningar medan gästerna tog en tvåa och en femma. I början av den tredje perioden reducerade Blue Fox via Joni Lehtinen och det som såg ut att vara SB Vaasas match blev plötsligt livslevande igen. Efter målet satte gästerna hård press på hemmaförsvaret och var mycket nära att reducera ytterligare. Under press tog SB Vaasa ännu en utvisning och direkt från det inledande frislaget satte Nyström sitt andra och gästernas tredje mål för kvällen. 4-3 efter fyra spelade minuter. Som en blixt från klar himmel gick hemmalaget igen upp i en tvåmåls ledning via Rasmus Nyström. Han kom ensam igenom med målvakten och satte bollen i det högra krysset. För passningen stod målvakten Järvinen. Gästerna gav sig ändå inte och direkt efter Vasamålet satte Henry Backman in reduceringen. Passningen av Samir Mountassir var ett konststycke av sällan beskådad rang. I den 49:e matchminuten kom sedan kvitteringen då Anton Kallvik begravde ett skott från halva plan i nätmaskorna. En minut senare förde Janne Tuomivirta upp SB Vaasa i ledning igen med ett löst skott som gick förbi Mutka. Det målet får målvakten ta på sitt konto. Då fem och en halv minut återstod tog gästernas kapten Johnny Ojala en utvisning. Utvisningen visade sig vara till gästernas fördel för då Ojala kom ut från utvisningsbänken var han ensam igenom och lobbade in kvitteringen. 6-6 på ljustavlan då lite mer än tre minuter återstod av matchen. Resultatet stod sig också matchen ut och en fem minuters övertidsperiod väntade hemmapubliken i Botniahallen. Räddningarna i den sista perioden blev fem för Järvinen och åtta för Mutka. Utvisningarna blev en två minuters utvisning per lag. När hälften av övertidsperioden var spelad tog Jyri Järvinen en onödig utvisning och Blue Fox fick spela numerärt överläge. Gästerna kunde inte utnyttja läget och det blev delade poäng i derbyt i Vasa.