Att Sport är nykomlingar i ligan märktes i första perioden. Blues inledde tisdagskvällens drabbning med större tyngd och trygghet i spelet. Efter ett stort antal icingar och avblåsningar för offside jobbade Blues åt sig matchens första numerära överläge när Mika Kujanpää hindrade en solklar målchans och fick varva ner och snyta sig i utvisningsbåset. Sport visade upp ett strålande boxplay och klarade underläget, och efter 13.48 satte sig Blues kapten Kim Hirschovits i boxen för en tripping. Men Sport hann inte få ett enda skott på mål innan Erik Riska skickades ut på två minuter för en interference på offensiva blå. Och när Hirschovits sonat sitt brott hoppade han in på isen och fanns med i förarbetet till 0-1. Hirschovits fördelade, Otso Rantakari sköt och framför mål dök målmaskinen Kai Kantola upp och petade in pucken. Sport fick inleda andra perioden i numerärt överläge efter att Jussi Makonen gjort sig skyldig till en tripping i slutet av första. Det blev inga avslut på mål, men avsluten – de skulle komma. Tomi Körkkö inledde vad som skulle bli ett bulldozersegment av Sport. Backen Oskari Manninen träffade plexit bakom Bluesmålet och Körkkö var snabbt framme och petade in pucken. Joel Kiviranta antecknades för sin första ligapoäng då han var med och assisterade. 1-1 efter 27.31. Med 29.47 på klockan smällde det igen. Charles Bertrand kastade sig fram på en lös puck framför Bluesmålet, pucken trillade in via en backskridsko och Damien Fleury antecknades för målet. Två minuter senare var franska duon i farten igen. De såg till att Lassi Kokkala fick öppet mål i numerärt överläge och 3-1 var ett faktum. Blues återtog initiativet för en kort stund, men Mikko Kuukka ställde till det för gästerna genom att sätta sig i boxen för en interference efter 38.25. Då passade mannen med guldhjälmen – Charles Bertrand – på att sätta 4-1, och denna gång var det ingen tvekan om vem som var målskytt. En lysande andra period av Sport. Men Blues spel påverkades säkert också att backen Kalle Kaijomaa tvingades utgå efter att ha fått pucken i ansiktet. Inför tredje perioden tog Blues till det beprövade tricket att byta målvakt. Jani Nieminen fick ge plats åt Eetu Laurikainen. Och Blues öppnade bra. Ett något sömnigt Sportförsvar fick inte bort pucken och Hirschovits sopade upp pucken i krysset innan periodens första minut var avklarad. Med 45 minuter på klockan trodde hela hallen att Niko Peltola gjort 5-2 med ett dragskott från blå. Men pucken var aldrig inne. Blues tryckte på för mera utan att komma tillräckligt nära Hannu Toivonens mål. Men med 51.51 på klockan tog Kantola en tvåa för fasthållning i offensiv zon. Spelet i numerärt överläge fungerade hyfsat bra för Sport, men det blev inget mål. Men med 5.05 kvar kom mål nummer fem. Lassi Kokkala vann en offensiv tekning, Sport bibehöll trycket och Teemu Henritius serverade Erik Riska öppet mål. Kokkala åkte ut för en hakning kort efter. Kantola fick sin chans, missade krysset och Jarkko Immonen satte 6-2 i tom bur.