Där Sport agerade darrigt och respekterade mästarna Kärpät lite väl mycket i lördags var första perioden mot Lukko betydligt stabilare. Lukko kom åt att forechecka ner Sport tidigt vilket öppnade ett läge för Teemu Nurmi. Hannu Toivonen i Sportmålet noterade sin första fina räddning före två minuter spelats. Lukko bibehöll trycket och tvingade Toivonen till ytterligare en bra räddning, denna gång med plockhandsken. Ari Gröndahl låg bakom Sports första riktiga målchans. Efter dryga fyra minuter tog han ett par skär in i zon och föste in pucken mot mål. Där lyckades Tomi Körkkö så när trycka in öppningsmålet, men Lukkomålvakten Ryan Zapolskis nolla förblev intakt. Ett par minuter senare var Filip Riska nära att styra in pucken när Lukko kom i en bra kontring. Lillebror Erik och hans kedja var i farten när perioden nått halvvägs. Erik Riska fick fatt på pucken vid sargen, gled in central och avlossade, men utan resultat. Efter 12.31 var det dags för matchens första utvisning. Sports fjärde kedja retade Lukkoförsvaret och till slut åkte Ilkka Mikkola ut för en fasthållning. Jarkko Immonen fick ett bra läge efter att Niko Peltola avlossat från blå, men Zapolski var följdsam och hann i vägen. Farligheten förblev den enda i ett tamt överläge. Men Sport följde upp genom att trycka på och Zapolski tvingades till ett par ingripanden till. Med 15.37 på klockan gjorde sig Erik Riska skyldig till en hakning vid Lukkos mål. Gästerna flyttade puck bra, men när inte Oskari Manninen täckte skott föredömligt var Toivonen med på noterna. Dryga tre minuter in i andra perioden fick Lukkos sitt andra numerära överläge när Teemu Henritius satte sig i utvisningsbåset för en hakning. Det hann inte gå många sekunder innan Aaron Gagnon satte 0-1 med ett handledsskott. Sport fick lite bättre grepp om spelet, men efter 28.28 antecknades en stor plump i Ari Gröndahls protokoll. Backen gick bort sig helt och hållet i offensiv zon och luckan han lämnade öppnade ett friläge för Toni Koivisto. Lukkos ytter var kylig och 0-2 var ett faktum. Gröndahl gick in på halvfart för att bryta en misslyckad rensning. Hade han varit lite mer bestämd i sitt agerande kunde baklängesmålet ha undvikits. Efter 31.52 tog Mikkola sin andra utvisning när han mejade ner Henritius bakom eget mål. Kelsey Tessier fick ett bra skottläge i det numerära överläget som följde och ett tag trodde Sport att reduceringen var ett faktum. Pucken såg ut att träffa högra krysset, men efter videokoll stod det klart att pucken aldrig var inne. Efter att överläget tagit slut var Erik Riska framme och högg efter att Zapolski täckt pucken med plocken. Efter avblåsningen var storebror Filip framme och förmanade honom. Kort därefter vispade Lassi Kokkala pucken knappt förbi mål. Det anfallet avslutades med att Erik Riska tog sin andra utvisning för kvällen – åter i anfallszonen. Toivonen stod för en kalasräddning i boxplay när han lyckades hindra en helt ren Olavi Vauhkonen från att göra mål trots att han låg ner på isen. Sport redde ut underläget. I anfallet efter sköt Jarkko Hattunen ett lågt och hårt handledsskott som smet några centimeter förbi mål. I slutet av andra perioden tog Lukkobacken Harri Tikkanen en utvisning för slashing. Det innebar att Sport inledde tredje perioden med 1 minut och 57 sekunder i numerärt överläge. Men det blev inte ett enda skott på mål under överläget, i stället kunde Lukko gång på gång enkelt slänga ner pucken bakom Toivonens mål. Sport hade oerhört svårt att skapa några målchanser och knappa sex minuter in i perioden var 0-3 nära ner Lukkos back Janne Niskala prickade ribban från blålinjen. Efter 49.04 fick Sport prova på spel i numerärt överläge igen när Gagnon satte sig i boxen för en slashing. Men Sport fortsatte vara ineffektiva med en man mera på isen och ett halvbra skottläge för Charles Bertrand var det enda som skapades. Lukko backade hem och Sport fick ett hyfsat bra grepp om spelet på slutet. Men jakten på reducering tog slut när Tomi Körkkö tog en helt onödig utvisning för cross-checking i mittzon med 2.54 kvar att spela. Och när Matt Generous följde upp genom att meja ner Gagnon bakom målet var Sports öde definitivt beseglat. Niskala fastställde slutresultatet med ett rappt skott.