Kelsey Tessier – tillbaka i spel efter att ha varit bänkad i tre matcher – kom närmast. I numerärt överläge i andra perioden fick han tid på sig att sikta och ett tag trodde Sport att en reducering till 1–2 sett dagens ljus. Men icke. Det krävdes en videokoll, men något mål dömdes inte. – Jag såg inte var pucken tog, men jag tyckte att jag hörde att den studsade mot järnet bakom krysset, säger Tessier. Han nämner bristen på aggressivitet och för dåligt defensivt spel som orsaker till att han blev bänkad. – Jag gick in för att spela enkelt och vara bättre bakåt. Jag fick ett par chanser, men pucken gick inte in. Det gick helt okej, vi jobbade hårdare än de men de var bättre i numerärt överläge och underläge. Sports tränare Tomek Valtonen hittar en orsak till förlusten. – Målskyttet. Vi vann skotten, skapade fler chanser men fick inte in pucken. Så enkelt är det, säger Valtonen. – Vi var bättre i spel fem mot fem, aktivare och rörde oss bättre. Men man måste göra mål också. Lukko gjorde två mål i numerärt överläge – 0–1 och 0–3. 0–2 kom i spel fem mot fem efter ett individuellt misstag av backen Ari Gröndahl. Han försökte lägga beslag på en slarvig rensning av Lukko, men hann inte fram. Lukko utnyttjade luckan genom att kontra blixtsnabbt och Toni Koivisto var kylig i ett friläge mot Hannu Toivonen i Sports mål. Sports första kedja var i vanlig ordning den bästa. Charles Bertrand, Jarkko Immonen och Damien Fleury lyckades bäst i att skapa oreda i Lukkos zon, men hade lika svårt som de andra kedjorna att få fram bra målchanser. – Det var svårt. Vi jobbade bra men vi måste göra mål också. – Det är frustrerande. Men vi ska inte haka upp oss på det. Målen kommer bara vi fortsätter jobba på, säger Charles Bertrand Sports vecka fortsätter med bortamatcher mot Pelicans och SaiPa. – Vi måste få till bra starter i bortamatcherna och trycka på direkt. Och när vi får spelet att stämma i sextio minuter kommer bortasegrarna att komma, säger Bertrand.