Gästerna från Helsingfors var på hugget direkt vid nedsläpp på fredagskvällen. Sport hade problem med att få fason på uppspelen och Jokerit bröt fler­talet passningar vid halva plan. Jokerit var bättre med 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) – Vi borde tagit bättre vara på ­våra chanser, men Jokerit pressade bra och hängde med i ­spelet. Vi fick aldrig i gång vårt spel i anfallszon, utan tvingades till snabba lösningar, säger A-juniorernas tränare Saku Martikainen. Då gästerna etablerade press i Sports försvarszon såg örnarna stundvis utspelade ut. Den tekniska kunnigheten, passnings- och tacklingsspelet var mycket bättre än hemmalagets. Skulle det inte ha ­varit för hemmamålvakten Joel ­Luhtanens storspel, 28 räddningar hade siffrorna ha runnit i väg. – Luhtanen spelade stabilt och höll oss med i matchen. Målen som kom hade han svårt att göra något åt. Båda lagen inledde målskyttet i ­andra perioden. Sports Tommi ­Tikka satte öppningsmålet i ett tvåmannaöverläge tidigt i perioden innan gästernas Atte Mäkinen kvitterade några minuter senare. Även om öppningsmålet kom i powerplay ­hade Sport problem med spelet i numerärt överläge. – Anfallet räckte helt enkelt inte till. Vi gjorde bra ifrån oss defensivt och sopade rent framför buren men vi fick inte in puckarna i andra ändan. Sport slog oroväckande många felpass. Laget tappade puck i försvaret, anfallet och mittzonen på grund av lätta felpass. Enligt tränaren var det en av de orsakerna till förlusten. – Andra målet får de efter en tekning som vi själva orsakat på grund av att vi spelade för svårt. Det tredje kom i sin tur direkt efter ett felpass. Inför säsongen var målsättningen att gå till slutspel ­genom att ta 1.5 ­poäng per match. Efter 43 matcher är poängskörden 46 (1,07 i snitt). – Chansen till en slutspelsplats finns fortfarande teoretiskt. Men den ligger bakom en mycket matematisk vägg. På lördag möter Sport Lukko borta. Går laget poänglöst ur matchen så är det redan omöjliga loppet kört.