Ett stundtals sylvasst anfall och ett kompakt försvar som byggde tjocka murar på egna blålinjen. Sport kom ingen vart mot Kärpät i Raksila på fredagskvällen och blev frånåkta i tredje perioden. Kärpät vann till slut med 5–1 (0–0, 2–0, 3–1). Sports backar hade fullt sjå med att hålla ordning på Kärpäts unga, snabba anfallare och det var aldrig något snack om vem som styrde och ställde på isen. Backen Mike Brennan var tillbaka i spel efter att ha varit avstängd en match. Han hörde till Sports piggare spelare och gjorde också 2–1-målet i början av tredje perioden med ett praktfullt slagskott. – Leskinen forecheckade loss pucken och den studsade till mig. Jag bara brände på och hade lite tur, säger Brennan. Målet tände ett litet hopp för Sport, men de regerande mästarna lät sig inte rubbas utan malde ner Sport genom fartfyllt anfallsspel under återstoden av perioden. Sports tränare Tomek Valtonen hade kastat om rejält i laguppställningen efter tisdagens hemmaförlust mot Blues. – Vi försöker hela tiden få mer fart i anfallsspelet. Nu hade vi svårt att få ner pucken i zon i två perioder och fick åka hem med noll poäng, säger Valtonen. – Vi förlorade mot ett starkt lag. De var klart bättre. Efter förlusten mot ligaettan väntar hemmamatch mot ligatvåan JYP lördag kväll. Är nya förändringar i laguppställningen att vänta? – Ja. Mike Brennan hade gott om energi efter att han stått över matchen mot Blues på grund av avstängning. Hans avstängning kom efter att han fått ett spelstraff på grund av slagsmål i bortamatchen mot Ilves i lördags och därmed kommit upp i fyra straff för osportsligt uppträdande. – Det var en match med mycket känslor och sådant händer i ishockey. Det är aldrig kul att missa en match, men jag har jobbat på och förberett mig för den här matchen i stället, säger Brennan. Även han konstaterar att motståndet var tufft. – Kärpät är bra i egen rink och de leder ligan av en orsak. Men vi fick inte riktigt fart på benen. Brennan har varit bra vid det egna målet och även börjat ta för sig i offensiven. Hans kompromisslösa spelstil har lett till att en kontraktsförlängning efterlyses åt honom av supportrarna på Kopparön. – Jag jobbar på och gör mitt så bra jag kan. Klart det är kul att höra att det man gör uppskattas. Vi har fina supportrar, säger Brennan. – Mike för med sig massor av energi till omklädningsrummet och bänken och är viktig spelmässigt. Hans närvaro betyder väldigt mycket för oss, säger Tomek Valtonen. Har ni diskuterat framtiden med honom? – Det är sportchefens jobb. Yttern Felix Westermarck var tillbaka i Sport efter utlåning till Peliitat i FM-serien. Westermarck spelade totalt 10.24, men gjorde inget större väsen av sig i matchen. I Heinola var utlånade centern Michal Kristof tillbaka efter lång vila på grund av en hjärnskakning. Kristof var med och spelade fram till Kimi Koivistos 2–2-kvittering i 3–2 segern mot LeKi. Han spelade totalt 13.08 minuter som center i fjärde kedjan varav endast 1 minut och 49 sekunder i tredje perioden.