Rebecca Sjöblom, 19, och Michaela Finne, 25, kände inte varandra för ett halvår sedan. Nu träffas de ett par gånger i månaden och gör det de älskar mest – äter frukost. Ja, frukosten är i varje fall den måltid de älskar allra mest. – Jag hoppar hellre över lunchen än att inte äta frukost, säger Michaela. – Jag ser till att stiga upp tidigare för att hinna med frukosten de dagar jag måste gå tidigare hemifrån, säger Rebecca. Kaffe, surdegssmörgåsar, yoghurt med müsli och juice. Det har Sjöblom och Finne dukat upp på frukostbordet. Men var är baconet? – Nej, det ska vara enkelt och inte ta så lång tid att duka fram, säger Rebecca. Frukosten är inte bara till för att mätta magen, den får gärna också vara behaglig att titta på. – Med enkla medel kan man göra frukosten fin. Båda två brukar lägga upp fina frukostbilder på Instagram och hade sett varandras bilder innan de träffades för första gången i augusti. Det finns ju sådana som blir provocerade av estetiskt snygga frukostbilder. Vad vill ni säga dem? Det är tyst en liten stund. – Följ inte oss. Man måste komma ihåg att det som syns på Instagram bara är en liten, liten del av våra liv, säger Rebecca. Förutom visuellt fina bilder gillar båda två visdomsord och citat som cirkulerar på sociala medier. – Vi knarkar inspiration, säger Michaela. Med intresset för inspirerande citat och frukost bestämde sig Finne och Sjöblom för att ordna en brunch nu på lördag. De har också bjudit in en föreläsare som bland annat ska prata om att hitta sig själv. För att ge evenemanget synlighet skapade de Instagramkontot Frukostflickorna. Men brunchen behövde knappt någon reklam – den blev fullbokad på bara några timmar. Och väntelistan är lång. – Jag blev verkligen överraskad över det stora intresset, säger Rebecca. Frukostflickorna ordnar brunchen på Sweet Vaasa som får testa konceptet för första gången. – Vi har planer på att börja med brunch men det är väldigt osäkert ännu hur det blir. Det är under utveckling, säger Sofia Skog på kaféet. Nu spånar Michaela och Rebecca kring idén att ordna en till brunch på våren, men var det blir är ännu oklart. Varifrån kommer ert stora frukostintresse? – Från min pappa. Han brukade koka gröt och duka fram frukost när jag var liten, säger Finne. Rebecca ser lite förvånad ut. – Det gjorde min pappa också! Jag har inte tänkt på det tidigare, men det är ju han som har gett mig frukostpassionen.