NyhetsbildZoom
Artisten Krista Siegfrids är med i dagens tävling. Foto: Universal Music

Krista kombinerar jul med jobb

Paulina Ek -
I år startar artisten Krista Siegfrids julfirandet med att ge två konserter i gamla hemstaden Kaskö. 2016 väntas bli ett hektiskt år, med bland annat Melodifestivalen.

Kasköbördiga artisten Krista Siegfrids lever ett fullspäckat liv med minutschema, och nästa års kalender ser redan ut att vara välfylld.

Hon kommer nämligen att delta i den svenska Melodifestivalen och samtidigt agera programledare för de finska uttagningarna till Eurovisionen.

Att få delta i Melodifestivalen är en stor barndomsdröm som går i uppfyllelse.

– Det går inte ens att jämföra den finska Tävlingen för ny musik (UMK) med Melodifestivalen, säger Krista och förklarar att de svenska uttagningarna har blivit ett sätt för artister att slå igenom på den konkurrensfyllda marknaden.

– Just nu går det bra för mig här i Finland, men det är klart att man vill utvecklas och drömmen vore ju att få radiohittar och spelningar i Sverige.

Julen firar hon traditionsenligt i hemstaden Kaskö.

– Ja, jag firar alltid med familjen i Kaskö, vilket är superskönt, men jag försöker också hinna till sambons familj i Ekenäs, säger Krista.

I år kombinerar hon julfirandet med två uppträdanden i Kaskö. På onsdagskvällen ordnas två konserter, och julstämning utlovas.

– Det blir en akustisk spelning med egna låtar, jullåtar och favoritcovers. Det kommer att bli jättemysigt och härligt. Det är förstås alltid kul att spela på hemmaplan och se många kända ansikten i publiken, det blir lite av en julklapp till Kaskö, säger hon.

Läs mera om Krista Siegfrids i onsdagens SÖ (23.12)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan