Ljumma, hemmapoppade popcorn med lite extra krydda är så gott att det nästan förtjänar en svordom. Hemligheten är att låta det smälta smöret att rinna in i varje liten vrå av popcornen för att få kryddorna att fastna ordentligt, så se till att skaka väl.

Här får du två recept. Först ranch-varianten med härlig sting och sedan den mjuka italienska varianten med färska kryddor och parmesan. Låt det smaka!

Ranch popcorn
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dill
0,5 tsk salt
0,5 tsk kummin
4 msk smör
2 tsk hot sauce (eller efter smak)

Poppa popcornen och smält smöret. Blanda i hotsauce. Blanda kryddorna. Häll smörblandningen över popcornen och skaka väl. Blanda i kryddblandningen och skaka igen. Klart!

Popcorn á la Italia
4 msk smör
0,5 tsk vitlökspulver
1 kryddmått svartpeppar
salt
en stjälk rosmarin
två, tre stjälkar timjan
1 dl riven parmesanost

Smält smöret och poppa popcornen. Blanda kryddorna. Häll det smälta smöret i popcornskastrullen och skaka väl. Häll på kryddorna och skaka igen. Klart!