Det kanske inte ser ut som vår därute, men den är på gång. För att få igång vårkänslorna rekommenderar vi att du lagar färska vårrullar enligt vietnamesiskt recept. Här är vårrullarna milda utan chili. Vill du ha mer spark i gommen kan du gott hacka ner lite chili i rullen också. FÄRSKA VÅRRULLAR 1 morot 1/4 gurka 1/2 paprika 1/4 liten rödkål glasnudlar (vermicelli) avokado färska örter (koriander, mynta, basilika) sallad räkor sesamfrön rispapper Strimla grönsakerna tunt i lagom långa strimlor. Dela avokadon och skär i skivor. Hacka örterna och riv salladen. Förbered glasnudlarna genom att hälla kokande vatten över dem och låta dem dra i cirka tre minuter. Blötlägg rispapper, ett i taget, i varmt vatten som inte bränner händerna. Låt pappret dra i cirka 30 sekunder tills det blir mjukt och följsamt. Placera rispappret på en ren kökshandduk. Lägg på avokadon, räkorna och grönsakerna, inte för mycket av varje sort, på nedre delen av rispappret. Ös på med örter och avsluta med sallad. Rulla ihop som en burrito, börja genom att vika upp nedersta delen, sedan sidorna och rulla upp. Strö sesamfrön över rullen och skär diagonalt på mitten. Klart att dippa! JORDNÖTSSÅS 4 msk jordnötssmör 1 msk hoisinsås 2 tsk sojasås 1 tsk srirachasås 1 pressad vitlöksklyfta 1-2 msk hett vatten dekorera med hackade jordnötter, chili eller sesamfrön Blanda alla ingredienser utom vattnet. Ta lite vatten i taget tills du får önskad konsistens, alltså lagom krämig och "dippig". Dekorera om du orkar!