Wasaline bjuder in till pressträff i hamnen i dag på eftermiddagen. Då ska man nämligen sjösätta en fullskalig paffsiluett av Wasalines nya gasfärja. Modellen av den nya gasfärjan har producerats för att utvärdera om den nuvarande landgången kommer att fungera. - Det är beräknat att smältvattnet i hamnbassängen kommer att förstöra modellen på cirka 45 minuter, men snabba fotografer kommer att hinna fånga detta oförglömliga ögonblick, skriver Wasaline i sitt meddelande till pressen. Köpesumman av paffsiluetten är inte offentlig.
För att råda bot på det ökade antalet fortkörningar ska polisen i Finland bemanna vägkamerorna. Ju fler övervakande ögon desto bättre, skriver polisen på sin Facebooksida. Dessutom skulle den nya bemannade vägkameran vara betydligt mer funktionell än de nuvarande eftersom polisen sitter på en behändig pianostol inne i lådan och kan snabbt svänga om och avläsa bilars registernummer bakifrån.

Poliisi ottaa käyttöön miehitetyt kamerapöntötPoliisia on joskus moitittu siitä, että liikennevalvonnassa käytettäväll...

Publicerat av Suomen poliisi den 31 mars 2016

Vasa får nog sin nya fotbollsstadion men inte med namnet Elisastadion, skriver Pohjalainen i dag. Orsaken är att oljemiljonären Khalid Mohammed al Ghamdi har köpt stadion och också VPS för en köpesumma som uppgår till flera hundra miljoner euro. Enligt Pohjalainen kommer Vasa stad bland annat att investera i en omrenovering av ishallen för köpepengarna. Den nya ägaren ämnar döpa om stadion till Elsa efter sin dotter. Även VPS drog sitt strå till stacken och meddelade att Henri Sillanpää ställer sig mellan målstolparna igen lagom till ligapremiären. Sillanpää meddelade att han avslutar sin spelarkarriär i början av september i fjol. Men enligt ett pressmeddelande från VPS har Sillanpää gjort ett kontrakt som gäller matchvis. Han kommer att "fortsätta karriären" på nytt i bortamatchen mot HJK den 8 april.

Även Sport meddelar om en spelarcomeback. Kim Nabb klär på sig örntröjan igen. - Nu får det räcka med kontorsjobbet. Det känns bra att få återvända till Sport, kommenterar Nabb om nyheten.

KIM NABB TEKEE PALUUN!Kim Nabb, 30, tekee paluun liigakaukaloihin ensi kaudella. Laitahyökkääjänä pelaava Nabb on...

Publicerat av Vaasan Sport den 1 april 2016

Passligt på första april meddelar tidningen Aku Ankka att världens mest kända anka får byxor. Ända sedan 1970-talet har Kalle Ankas byxlösa klädsel kritiserats och nu sätter man punkt för diskussionen genom att klä Kalle i röda byxor. Kalle är inte den enda medborgaren i Ankeborg som får en nedredel, enligt tidningen kommer alla byxlösa figurer att få byxor eller kjol.
WWF i Finland fortsätter på djurtemat och rapporterar om att en ny, unik måsart med flera fötter som upptäckts i Sastmola i Satakunta.

Upeita uutisia koto-Suomesta!Uusi lintulaji löydetty Merikarvialta. Turun yliopiston tutkijat selvittävät parhaillaan,...

Publicerat av WWF Suomi den 31 mars 2016

Forskare vid Åbo universitet utreder som bäst om måsen kan vara en flera tusen år gammal art eller om det är Östersjöns föroreningar som lett till genmutationen. Även Skatteförvaltningen satsar på djur och presenterar på sin Facebooksida två nya anställda, hundarna Ella och Olli. Ella och Olli gör stor nytta på kontoret då de snabbt kan samla ihop pärmar men också tömma dem. Hundarnas luktinstinkter används för att få fram skattedeklarationer som kan ha fyllts i på fel sätt. Även katten Lyyti kommer till nytta som pengainsamlare. Lyyti är ännu ung och utbildas som bäst till att bli landets bästa pengainsamlare. Man passar samtidigt på att efterlysa fler husdjur som kunde lämpa sig för uppgifter på Skatteförvaltningen. Inför glassens högsäsong går Turun Sinappia ut med nyheten om att man lanserar en senapsglass. Glassen som nu finns till försäljning i alla frysdiskar ska smaka precis som senapen men med kallare eftersmak.

Nyt se on täällä! Suomalaiseen makuun suunniteltu jäätelö, joka ei todellakaan jätä kylmäksi! Turun Sinappia jäätelöä nyt saatavilla kaikista kylmäaltaista.

Publicerat av Turun Sinappia den 1 april 2016
Aamulehti skriver om Tammerfors nya megauniversitet kommer att få namnet Moro University. Moro University skulle husera Tammerfors universitet, Tammerfors tekniska universitet och Tammerfors yrkeshögskola. För att förverkliga det massiva projektet ska ingen annan än Italiens undervisningsministerium och universitet i Bar investera cirka 200 miljoner euro i byggnadsprocessens första fas. Har du råkat på fler aprilskämt? Berätta gärna i kommentarsfältet och länka!