Seger mot Manchester United på Old Trafford var kravet för att ett firande och festande utan dess like skulle bryta ut hemma i Leicester och bland de medresta supportrarna. Så roligt blev det inte. Men poängen efter 1–1 är ändå enormt betydelsefull. Tottenham är piskat att vinna sina tre återstående matcher för att kunna utmana Leicester i kampen ligatiteln. Och även om Tottenham vinner alla tre räcker det med två poäng för Leicester. Men lagkaptenen Wes Morgan vägrar ta ut någonting i förskott. – Titeln är inte vår förrän vi har två händer på pokalen. Med en budget långt under storheter som Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal och Tottenham byggde italienaren Claudio Ranieri på mindre än ett år ett lag som efter dagens resultat knappast kan undvika att ta klubbens första ligaseger. Det började tungt på Old Trafford. Manchester Uniteds Antonio Valencia lyfte in bollen i straffområdet och vid bortre stolpen drog Anthony Martial till direkt. Kanske skulle Kasper Schmeichel ha tagit den bollen. Den danske landslagsmålvakten, vars far Peter vann fem ligamästerskap med Manchester United, tog en snabb och viktig revansch. Nere vid ena stolpen parerade han Jesse Lingards volleykott. 2–0 till United hade gett en riktigt tuff uppförsbacke. I stället nickade lagkaptenen Wes Morgan in kvitteringen. Han vräkte sig fram bland spelare på Daniel Drinkwaters frispark. En annan domare än Michael Oliver kunde ha blåst straff när Riyiad Mahrez fintade bort Marcos Rojo, som sedan stod i vägen och båda föll. Situationen var ytterst svårbedömd och Oliver friade. Det gjorde han även i andra halvlek när United hade goda argument för en straff, när Drinkwater slet ned Memphis Depay och fick rätt kort. – En enorm insats av oss, en poäng och ett steg i rätt riktning. Det var ett viktigt mål och jag brukar inte göra så många, säger Wes Morgan. För United gör resultatet att det blir svårt att nå en Champions League-plats till hösten. Villarreal i torsdags och Villarreal nu på torsdag. Mellan semifinalmötena i Europa League reste Liverpool till Swansea för att klämma in en Premier League-match som måste spelas. Med fokus på att nå Europa League-finalen i Basel den 21 maj gick det så där. Managern Jürgen Klopp vilade spelare och det lag han ställde på benen förlorade matchen redan i första halvlek. Då ordnade André Ayew och Jack Cork 2–0. När väl inhopparen Christian Benteke reducerade i mitten av andra halvlek kom repliken snabbt. Ayew skickade in 3–1 i ösregnet och Liverpools dåliga dag blev ett snäpp sämre när Bradley Smith, en av de unga spelare Klopp gav chansen, fick sitt andra gula kort i den 76:e minuten. Med segern säkrade Swansea spel i Premier League nästa säsong