Hal Robson-Kanu och Sam Vokes är de osannolika hjältarna som får Wales år 2016 att påminna om gamla danska och grekiska bragder från förr. Förre Reading-spelaren Hal Robson-Kanu är kanske inte känd som någon teknisk virtuos. Men tio minuter in i andra halvlek i kvartsfinalen mot Belgien svarade anfallaren för en prestation som förmodligen får självaste Johan Cruyff att le i sin fotbollshimmel. Robson-Kanu tog emot en passning från Aaron Ramsey med ryggen mot målet inne i straffområdet, höll undan ett par belgiska försvarare och vände på en femöring – vilket lurade alla. Därefter placerade han lugnt och behärskat in 2–1 bakom Thibaut Courtois i det belgiska målet, och skickade Wales mot semifinalen. "Välförtjänt" Spiken i kistan satte sedan nästan lika anonyme Sam Vokes på nick i slutminuterna. – Välförtjänt. Vi gjorde två fantastiska mål i andra halvlek. Jag vill inte höra några ursäkter från Belgien. Vi var briljanta, sade förre landslagsspelaren John Hartson i BBC:s radiosändningar från Lille. Robson-Kanu utsågs till matchens lirare. – Vi är i sjunde himlen. Vi har jobbat för det här i många år och det är sådana här kvällar som vi får vår belöning, sade 27-åringen på presskonferensen efteråt. – Vi var underdogs till att överhuvudtaget kvala in, men vi visste hur vi bra vi är. Att ens gå till kvartsfinal var en fantastisk insats. Vi är stolta över att ha gjort landet stolt, sade Robson-Kanu – vars beskrivning av sitt mål fick det att låta som en bagatell. – Bollen kom till mina fötter. Jag lyckades vända i straffområdet och placera den i mål. Som Grekland? De belgiska favoriterna – tvåa på världsrankningen – försökte och försökte, men imponerade egentligen bara under matchinledningen, då Radja Nainggolan kanonsköt 1–0 efter 13 minuter. Wales påminner i sin tur om gamla skrällar i tidigare EM, som när Danmark vann 1992 och Grekland 2004. Förbundskapten Chris Coleman var lycklig. – Man drömmer om sådana här kvällar. Det här är ett klassiskt fall egentligen: om man bara tror på det tillräckligt hårt och jobbar hårt så. Vi njuter av varje minut, sade Coleman. Tufft för Ramsey För kamratgänget från Wales väntar nu en sensationell EM-semifinal mot Portugal på onsdag. Fast då får man klara sig utan framför allt Aaron Ramsey, som drog på sig en andra varning mot Belgien. Arsenal-mittfältaren har varit lysande i EM men får nu stå på sidan, precis som likaledes avstängde Ben Davies. – Vi sade före matchen i kväll att vi måste göra vad vi kan för att gå vidare. Om vi måste ta ett kort för laget så får det bli så. Det är en väldig besvikelse för spelarna, men de gjorde vad laget behövde av dem, sade Coleman.