– Det är med ödmjukhet och beslutsamhet och gränslös tillförsikt som jag accepterar partiets nominering till presidentkandidat för USA, säger hon. När hon kom upp på scenen avbröts hon gång på gång av publikens rop; "Hillary, Hillary!" Amerikanska flaggor hade delats ut bland publiken och där fanns också skyltar med orden "history" och "herstory" för att poängtera det historiska i att partiet har utsett en kvinna som presidentkandidat. I sitt tal hyllar Clinton alla som har gjort det möjligt. Hennes make Bill var tårögd vid sidan av scenen. – När alla barriärer faller i USA gör det vägen öppen för alla. Trots allt, när det inte finns några tak, "the sky's the limit!", säger hon i sitt tal. Hon tackar även sin tidigare rival Bernie Sanders för hans arbete, och publiken jublar. – Till er alla Sanders-anhängare: jag har hört er. Er sak är vår sak. Vårt land behöver era idéer, energi och medkänsla.
"Arbetarnas parti" Demokraterna är arbetarnas parti, säger hon. – Jag kommer att vara en president för demokrater, för republikaner, för oberoende och för alla som kämpar. För dem som röstar för mig och för dem som inte gör det. För alla amerikaner tillsammans! Hon talar om investeringar som ska göras för att skapa nya jobb. – Vi ska inte bara göra de här investeringarna, vi ska betala för dem genom att företag och superrika ska börja betala sina rättvisa skatter.
"Avgörandets stund" Clinton slår ned på Republikanernas kandidat Donald Trump, som säger att han ska fixa problem men att han då glömmer alla som arbetar för landet. Hon säger att USA än en gång är vid en "avgörandets stund" och att Trump vill dela i stället för att ena. – Vi är inte rädda, vi kommer att möta utmaningarna. Vi kommer inte att bygga en mur, i stället ska vi bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska kunna få ett. Clinton talar om att terrorrörelsen IS ska övervinnas, att det inte kommer att vara enkelt eller gå fort, men att det ska göras. – Vår militär är en nationell skatt, säger hon som svar på att Trump har sagt att militären är en katastrof. Donald Trump "kan inte ens hantera en presidentkampanj" på grund av sitt temperament, säger Clinton. – En man som man kan reta upp med en tweet är inte en man det går att lita på med kärnvapen.
Stolt dotter Hillary Clinton presenterades för publiken av sin dotter Chelsea, som höll ett personligt tal om sin mor. – Jag är en väldigt stolt dotter, sade hon. Det demokratiska konventet hade, i väntan på Hillary Clintons tal, gått både i patriotismens och i mångfaldens tecken. General John Allen höll ett passionerat tal där han hyllade Clinton, hans chef under hennes tid som utrikesminister. – Jag vet att Hillary Clinton kommer att bli precis den överbefälhavare vi behöver. Stämningen var elektrisk under pastorn och medborgarrättsaktivisten William Barbers framträdande. Barber kallade bland annat Jesus en "brunhyad palestinsk jude". I Louisianas delegation höjer flera äldre svarta kvinnor näven i luften och nickar mot scenen när pastor talar om lika rättigheter för alla oavsett religion, hudfärg och sexuell tillhörighet. – När religion används för att kamouflera elakhet då vet vi att Amerika lider av hjärtproblem, sammanfattade pastorn.