Nu kör Visit Vasas drive-in-bio i gång på torget. Funderar du på om du ska åka eller inte? Här är en lista på fördelarna med drive-in jämfört med vanlig inomhusbio:

Ingen kan höra dig
Älskar du att högt och skamlöst kommentera alla korkade beslut karaktärerna fattar i filmen? Eller älskar du att farfar gör det – men skäms för de fientliga blickar ni brukar få på vanliga bion? Ta med farfar på drive-in-bion och låt honom kommentera fritt. Ingen annan kan ju höra er!

Du kan ta med hunden
Hundar som trivs (läs: sover) i bil trivs på drive-in-bio. Och det gör hundägaren lugn och avslappnad och hen kan fokusera på filmen. Nej, snacksen. Nej, filmen.

Det är romantiskt
Det är enklare att dejta i en bil. Du riskerar inte att moster sitter snett bakom er och smygfotar med sin telefon - som givetvis inte är på ljudlöst. Och inne i bilen är det enklare att mysa och hålla handen.

Du måste inte titta på filmen
Inne i en biosalong har du egentligen inget val. Du är ju där för att se filmen och förväntas göra det tyst. Men i bil kan du samtidigt passa på att umgås med dina vänner. Ni kan live-recensera filmen tillsammans – eller ersätta repliker med era egna, mycket bättre, repliker. Eller inte titta så mycket alls.

Du kan äta hämningslöst
Det här hänger ihop med punkt ett men faktumet att du kan frossa precis som hemma i soffan är så fantastiskt att det förtjänar en egen punkt. Smaska, glufsa, slafsa och smacka på.

Det är barnvänligt Så länge åldergränsen på filmen tillåter det är det också helt okej att ta med stojiga barn till drive-in-bion. På torget i Vasa visas de barnvänliga filmerna klockan 18. Ge barnen de nyttiga snacksen (som fruktbitar i Tupperware-burk) och spara det flottiga och frasiga till dig själv. OBS: Ett skämt. De kommer aldrig att gå med på det.

Läs också: De här filmerna visas på torget i Vasa

Kom ihåg att ta med

  • Kudde och filt. När bilen inte är i gång kan det bli kallt. Det råder du bot på med en gosig filt. Med en kudde eller två uppnår du bäst ställning.
  • Snacks och godis. Snåla inte. Du ska helst må lite, lite dåligt när du rullar i väg hemåt. Men ta det lugnt med drycken, såvida du inte har en inbyggd supertoalett inbyggd i bildörren.