Räddningsarbetet vid området i centrala Italien där jordbävningen skedde pågår fortfarande. Jordbävningens magnitud var cirka 6 och den skedde natten till onsdagen. Jordbävningen hade en magnitud på cirka 6 och den skedde på natten till onsdagen. Det var små byar i centrala Italien som drabbades värst. Borgmästaren för byn Amatrice, Sergio Pirozzi, sade till medier att hälften av byn har förstörts. Enligt Pirozzi har vägarna till byn stockats vilket har försvårat räddningsarbetet. – På en av vägarna finns jordskred och på en annan håller en bro på att rasa. Vi hör röster från rasmassorna. BBC rapporterar att Pirozzi har beräknat att det ännu finns tiotals offer i byggnaderna som rasat.
Amatrice.

Amatrice.

Amatrice.

Amatrice.

Premiärministern Matteo Renzi har ställt in sin arbetsresa till Frankrike och blir kvar i Italien för att följa med hur situationen utvecklas. BBC rapporterar att Renzi ska besöka förstörda platser på eftermiddagen i dag. Påven Franciskus avbröt också sitt veckoprogram för att kommentera jordbävningen. – Att höra Amatrices borgmästares ord om att hans by inte längre finns och vetskapen om att en del av offren är barn är väldigt chockerande, sade påven. Ambassadsekreteraren på Finlands ambassad i Rom, Tapio Rantanen, sade på eftermiddagen till FNB att det tillsvidare inte finns några uppgifter om utlänningar bland dödsoffren i jordskalvet i Italien.
150 kilometer från Rom Enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS inträffade skalvet tidigt på onsdagsmorgonen cirka 80 kilometer sydost om staden Perugia. Skalvet noterades vid halv fyratiden lokal tid. Skalvet kändes ända till huvudstaden Rom. BBC citerar tidningen La Republica som skriver att en del byggnader skakade i 20 sekunder i Rom. Skalvet inträffade cirka 150 kilometer från Rom.
Jordskalv vanliga i Italien Onsdagsmorgonens jordskalv i centrala Italien var inte särskilt kraftigt, konstaterar man på Helsingfors universitets seismologiska institut. – Det inträffar cirka 130 jordskalv med en magnitud på 6 varje år. Men då de sker i ett bebyggt område kan skadorna bli stora, säger institutets forskningschef Pekka Heikkinen. Enligt institutet bor det cirka 10 000 människor i jordbävningsområdet nära staden Perugia. Området ligger nära den plats där nästan 300 människor dödades i ett lika starkt jordskalv 2009. Men Heikkinen tro att denna jordbävning inte kommer att leda till lika stora skador. Det inträffar ofta mindre jordbävningar i området.
Skalv också 2012 och 2012 Jordbävningar är rätt vanliga i Italien. 2009 dog cirka 300 människor i ett kraftigt skalv i staden L'Aquila. Det skalvet hade en magnitud på 6,3. 2012 dödades 23 personer medan 14 000 blev hemlösa i ett skalv i Emilia Romagna i norra Italien.