Resan är inne på sin tionde dag och Linnea Bagge, 25, har vaknat upp på en camping i Tyskland. Snart ska hon och hennes vänner packa ihop och fortsätta cykelresan mot Kroatien. På Instagramkontot "Sex på cykel" kan den som vill följa de fem vännernas resa. Ursprungligen var de sex men nu är de fem. 

– Vår kompis Frida fick ändrade planer. Men vi har en bild på henne fäst med järntråd på en cykel, så hon är ändå med oss, säger Bagge.

De cyklar mellan 60 och 100 kilometer per dag.

– Vi cyklar längs en del skogsvägar och ibland cyklar vi fel, så det tar ändå ett tag. Nu har dessutom två haft flunsa och vi har tagit det lite lugnare.

Lite flunsa är inte resans enda missödet hittills. Två cyklar blev stulna i Polen på den tredje natten. Med hjälp av försäkringar kunde de köpa nya cyklar och fortsätta resan.

– Det går lättare att cykla för varje dag och här är jättefin natur. Varje dag är som ett nytt äventyr och vi vet inte vad vi ska stöta på.

Bagge har studerat på Grimslövs folkhögskola utanför Växjö i Sverige och det är hon och hennes studievänner som cyklat iväg genom Europa.

Hur kom ni på den här idén?
– Vi satt på internatet och fantiserade om olika resor. Då kom en på idén att cykla till Kroatien och vi sa alla genast ja, säger Bagge.

Vännerna skaffade cyklar och började träna. Bland annat cyklade Bagge och Ellinor Lindström till Öland, en tur på 170 kilometer.

Att cykla tiotals kilometer varje dag i en grupp på fem personer är inte bara fysiskt krävande.

– Vi är fem olika viljor. Men vi löser konflikter längs vägen genom öppen kommunikation och kompromisser.

De vet inte exakt när de anländer till Kroatien men har avsatt en månad för resan.

Ska ni cykla hem igen sen?
– Nej, nej. Vi får se hur vi gör men det blir antingen flyg eller tåg hem, säger Bagge.