YOUTUBE-STJÄRNA
Youtubern Herbalisti träffar fans och berättar om vad han gör på Youtube. Han har reserverat mycket tid för att skriva autografer. Amarillo på fredag klockan 19.

TVÅ BAND
Folktrion 3riksson och The Sundqvist Collective spelar båda på The Doo Bop Club på fredag. The Sundqvist Collective spelar musik av Bo Kaspers Orkester. Fredag klockan 21.

SPELNING
33-åriga Olavi Uusivirta står på Brödfabrikens scen och utlovar en häftig show med sitt band. Kanske spelar han någon av sina mest populära låtar som ”Me ei kuolla koskaan”, ”On niin helppoo olla onnellinen” och ”Raivo härkä”? Fredag klockan 22.

OCTOBER FILMFEST
Sjunk ner i de mjuka sätena på Ritz och försvinn in i filmernas värld i helgen. Det vankas ju filmfestival! Programmet börjar på fredag kväll klockan 17.30 och fortsätter till lördag. Filmfestens höjdpunkt är årets film som är skräckisen "Ivankallan". Fredag och lördag på Ritz, alltså.

ISHOCKEY
Det är dags för veckans tredje och sista match för örnarna i Sport på lördag. Då möter de Pelicans på Kopparön och matchen börjar klockan 17.

HIPHOP
Hiphop-duon Klass1kko återvänder till sin hemstad och ställer till med en energisk spelning på El Gringo. Prozku och Biiffi-Ile sjunger om sin hembygd i låten "Kulmille" som de släppte för ett år sedan. Kanske får vi höra den live på lördag? Dörrarna öppnar klockan 19.



HYLLNING

Saxofonisten och kompositören Hank Mobley blir hyllad när några av hans bästa jazzlåtar tolkas på The Doo Bop Club på lördag. Dörrarna öppnas klockan 21.

SPANSK TALANG
Spanjoren Jorge Salán kommer till Vasa och spelar på O'Malley's scen på lördag klockan 23.

SISTA CHANSEN
Det är säsongsavslutning för VPS på söndag när de möter FC Lahti Elisastadion. Matchen börjar klockan 15.

AFTERNOON TEA
Would you care for some tea? Värm dig i höstkylan med te, scones och poesi på Bistro Ernst. Trio Coloroso och Runonkulkijat framför poesi och först ut är Piazzollas höst. Bistro Ernst klockan 15.

ROCKSÖNDAG
Söndagar är inte bara kyrkans dag, det är också rockens dag! Det tycker i alla fall Lords of Chernobyl som river av låtar från Motörhead, Orange Goblin och Turbonegro på El Gringo. Söndag klockan 19.