Polisen har ännu inte fått tag på gärningsmännen.

Enligt uppgifter ska det handla om flera gärningsmän.

De två offren sköts ihjäl inne på ett kafé i stockholmsförorten Rinkeby och polisen söker fortfarande efter gärningsmännen som försvann från platsen i en vit bil.
Många personer samlades utanför avspärrningarna och det var oroligt runt kaféet under kvällen.

Hur skjutningen gått till är polisen tyst om men P4 Stockholms reporter på plats under natten rapporterar om skotthål i kaféets skyltfönster. Ägaren till kaféet, som inte ska ha varit på plats, har berättat för
Aftonbladet att de två männen ska ha suttit vid ett bord i kaféet när de blev beskjutna och då flytt in i kaféets diskrum. Förövarna ska då ha följt efter. Polisen vill varken bekräfta eller förneka uppgifterna.
– De är inte officiellt identifierade, säger Mats Eriksson, talesperson Stockholmspolisen.

Betyder det att ni känner till dem sedan tidigare?

– Vi kan inte säga något om deras identitet.

Vittnen har däremot sagt till P4 Stockholm att de skjutna har anhöriga i området och enligt källor till Aftonbladet ska offren vara bröder.

Polisen söker nu efter de misstänkta och samlar in uppgifter. Enligt polisen handlar det om åtminstone två förövare. Enligt uppgifter till Aftonbladet skulle de vara fyra.

– Det finns många teorier nu och vi vill inte fastna i ett spår, säger Mats Eriksson, talesperson Stockholmspolisen.

En person som polisen betraktar som vittne har tagits till sjukhus med lindriga skador.

Under 2000-talet har skjutningarna i Sverige blivit fler och ändrat karaktär till att allt oftare ske utomhus och vara uppgörelser mellan kriminella.

– Under 1990-talet var det mer vanligt med legala vapen, exempelvis att en man tog sitt legala jaktvapen och sköt frun och sig själv. Sådant förekommer nästan inte längre, har Mikael Rying, expert på dödligt våld vid Polismyndighetens nationella operativa avdelning (Noa) tidigare sagt till TT.