Tidningens chefredaktör Mikko Salmi bekräftade däremot tidigare för FNB att hela upplagan på över 10 000 tidningar har försvunnit. Tidningen skrev också om det på sin webbplats.

Postens kommunikationsdirektör Timo Anttila säger att det bara rör sig om ett förargligt missförstånd.

– Det går inte att följa med tidningarna hela tiden med en kod som säger var de finns. Här har varit ett informationsavbrott, säger Anttila.
Men han tillägger att tidningarna kan vara försenade i dag.

– Men det är inget speciellt med det. Det har blivit en fördröjning i något skede av behandlingen och tidningen delas ut normalt. De har aldrig varit borttappade, säger han.


Fräcka tag

Demokraattis chefredaktör Mikko Salmi tror att Posten nu försöker rädda sitt rykte. Han säger att tidningen normalt trycks på tisdagar, men nu gjorde man det på måndagen på grund av självständighetsdagen.

– Normalt får vi tidningen till redaktionen på onsdagsmorgonen, men nu kom den inte.

Han säger att man då ringde till sin kontaktperson på Posten.

– Där sade dom att de inte har en aning om var tidningen finns, säger Salmi.

Salmi tillägger att man också tog kontakt med kontaktpersonens chef, men på onsdagskvällen visste fortfarande ingen var tidningarna finns.

– Vi började fundera på vad vi ska göra om tidningen inte utkommer på torsdag.

– Vi frågade om vi kan publicera en nyhet om att tidningen inte kommer och fick svaret att det kan vi. Ännu klockan 7.20 på torsdagsmorgonen fick vi höra att tidningarna inte har skickats iväg.

Salmi anser att Posten beter sig mycket fräckt när man först säger att man kan publicera en sådan här nyhet och direkt efter det säger att det inte har varit några problem.

– Om Timo Anttila säger att det inte har förekommit några problem så ljuger han, säger Salmi.