I morgon infaller FN-dagen för mänskliga rättigheter. Dagen uppmärksammas redan i dag i Rewell Center i Vasa mellan klockan 11-13. Svenska folkpartiet, Svensk ungdom och Svenska kvinnoförbundet ordnar en lunchkampanj i ämnet.

Under kampanjen blandas musik med korta tal som uppmärksammar att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. Arrangörerna säger att om man måste slå vakt om dessa värderingar och lyfter fram exempel som beslut som berör Vasa centralsjukhus, beslutsprocessen vid asylärenden och behandlingen av personer med funktionsnedsättning.

För musiken står Svensk Ungdom med studerande från Vasa övningsskolas gymnasium och Lina Teir representant för We see you kampanjen.

Mikaela Björklund , viceordförande i landskaps styrelsen, medlem i partistyrelse och Ida-Maria Skytte ordförande för Svensk Ungdom i Österbotten, Carola Lithén fullmäktigeordförande i Korsholm med flera andra håller korta anföranden.

- I teorin är Finland ett land där alla är jämlika, men i praktiken finns det många brister, säger Svensk Ungdom i Österbottens ordförande Ida-Maria Skytte.