– Utan en större vision i den här uppgiften om varför jag gör det här hade jag säkert redan sagt att nu får det vara nog. Den stora visionen styr. Jag vill att välfärdssamhället Finland räddas och att den ojämlika utvecklingen stoppas. Jag vet att vi har de rätta botemedlen.

I frågan om Terrafame-fallet medgav Sipilä att han skulle ha kunnat agera på ett annat sätt i kommunikationen med Yles journalist. I stället för att skicka 20 e-postmeddelanden skulle han ha kunnat samla ihop den medborgarrespons han fått till ett meddelande, säger han.

Sipilä höll fast vid att han på förhand borde ha fått kommentera Yles nyhet om beställningen till Katera Steel som ägs av Sipiläs släktingar.

– Det jag kritiserade är att alltid när en offentligt känd person misstänks för en allvarlig sak såsom att gynna släktingar bör man ge den misstänkta möjlighet att kommentera nyheten redan när den görs.

Sipilä sade sig vara noggrann med att fakta om honom är korrekta. Hans princip är att man kan vara av olika åsikt om sakfrågor men att man inte får ifrågasätta andras värden.

– Det här är en sådan kedja som alltid hettar upp i sociala medier. I andra ändan finns dödshotelser, i det här fallet flera stycken.