I morse vid sjutiden överräckte Carina Smeds, initiativtagare till namninsamlingen, listorna till Halpa-Hallis regionchef Risto Lakanen och personalchef Janne Syri. Smeds mötte Halpa-Hallis representanter i varuhuset i Vörå.

- Det var lättast så eftersom de båda befann sig i Vörå på grund av samarbetsförhandlingarna som pågår, säger Smeds som ursprungligen hade tänkt möta varuhusets ledning i Karleby om situationen krävde det.

Namnlistan hade totalt 2 277 underskrifter och Smeds överräckte även en utprintad lista över de 2 007 medlemmar som gått med i Facebookgruppen som vill låta Vörå behålla sitt Halpa-Halli. Smeds säger att listorna överräcktes i positiv anda.

- Jag bad om att de tar konsumenternas synvinkel i beaktande och meddelade dem att vi ännu lever på hoppet. Jag önskar nu julfrid åt de anställda och hoppas att konsumenterna gör sina inköp i butiken i Vörå. Gräset är inte grönare på andra sidan staketet.

Enligt Smeds var det inte enbart Vöråbor som skrivit under namnlistan, även personer som bor i andra kommuner vill dra sitt strå till stacken.

- Det visar hur viktigt varuhuset i Vörå är då människor kommer långa vägar för att handla, både mat, kläder och andra varor. Dessutom är varuhuset en viktig arbetsgivare i regionen. Jag har själv jobbat där och många unga Vöråbor får sommarjobba där, säger Smeds.

Smeds var själv klädd nästan från topp till tå i kläder från Halpa-Halli i Vörå när hon överräckte listorna i går.

- Det var ett lite annorlunda sätt att visa mitt stöd.

Smeds startade initiativet för att samla in namn för Vörås Halpa-Halli i slutet av oktober. Beskedet om att varuhuset som läggs ner kom den 18 oktober och i november inleddes samarbetsförhandlingar med samtliga arbetstagare i varuhuset.

Vad händer nu här näst?

- Vi kan bara vänta och se vad ledningen gör med initiativet. Av förståeliga skäl upptar samarbetsförhandlingarna mycket tid just nu. Jag kommer ändå att hålla Facebookgruppen vid liv och fortsätta uppmana folk att posta inlägg över vad de har köpt på Halpa-Halli.