Matchen mellan SB och Jymy bjöd stundvis på högklassig innebandy. I förlängningen avgjorde Jymy och vann med 8–9.

SB tog ledningen efter fem minuter spelade. Kim Sand sköt ett långskott som Henry Backman styrde in. SB höll ledningen i cirka två minuter innan Jymys Arttu Hautabacka gjorde sitt första mål för dagen.

Jymy fortsatte att hålla boll och en och en halv minut senare kunde gästerna gå upp i en 1–2 ledning.

Med 10.06 spelat överraskade SB genom att kvittera. Tomi Luhta stod för 2–2 målet och kvitteringen gav SB nytändning.

SB tog över matchen mer och mer under andra halvan av den första perioden. Sami Saari sköt upp SB till 3–2 ledning efter 14.28.

Båda lagen avslutade första perioden ojämnt. Gästerna lyckades dock kvittera strax före pausvilan

Andra perioden

Andra perioden började med avvaktande spel från båda lagen. Det dröjde till 27.32 innan Valtteri Pajunens skott hittade nätmaskorna och förde hemmalaget i ledning.

SB utökade sin ledning genom att göra 5–3 efter 29.24. Jymy radade upp flera chanser i den andra perioden men hemmamålvakten Topias Laitala stoppade alla försök. I stället var det SB som utökade ledningen till 6–3 då 34 minuter spelats. Kim Sand noterades för målet.

Spelet hann knappt komma i gång förrän Jymy reducerade till 6–4. Endast 13 sekunder skiljde mellan målen.

Och 28 sekunder sköt Olli Puputti upp SB i en 7–4-ledning.

SB drog på sig en utvisning när det var cirka fyra minuter kvar av andra perioden. Gästerna tog vara på det numerära övertaget och gjorde sitt femte mål för dagen då matchuret visade 37.01 spelade minuter.

Tredje perioden

Jymy visade att matchen var långt ifrån över när de redan efter 50 sekunders spel i tredje perioden reducerade till 7–6.

Trots av tidigt mål av Jymy steg SB Vaasas lirare Kevin Nylund fram och fixade en 8–6 ledning.

Jymy vek inte ner sig och efter 46.22 satte bortalaget sitt sjunde målför.

8–7 stod sig ända fram till slutsekunderna. De tre sista minuterna av matchen radade Jymy upp chans på chans. Hemmalaget såg ut att ta sin första vinst på tre matcher, men med 20 sekunder kvar av matchen klev Jymys Arttu Hautabacka fram och satte sitt tredje mål för kvällen.

SB repade sig inte från denna kalldusch och Jymy avgjorde efter två minuters spel i förlängningen.

Det här var SB Vaasas sista match för året. Nästa match blir mot SB Welhot hemma den 7 januari.