Film i biografen

Den animerade filmen Sing, sci-fi:n Rogue One: A Star Wars Story, rikssvenska komedin Hundraåringen som smet från notan och försvann, sci-fi:n Passengers och actionfilmen Assassins Creed är filmerna som bland annat spelas i Gloria Vasa på fredag och lördag.


Österbottnisk Komedi

Pjäsen Pleppo två! - Vi mårar åpå! spelas på Wasa teater fredag klockan 19 och på lördag klockan 18.


Va i hela Finland?

På fredag klockan 15-17 i Bocks bryggeri är det What the Finland som ordnar evenemanget After Work Connect. Arrangörerna välkomnar alla medborgare att brainstorma och ta sina idéer till nästa nivå.


Teater på det andra inhemska

I Vasa stadsteater spelar Niinkuin Taivaassa på fredag klockan 19. Pjäsen härrör sig från den riksvenska biosuccén och dramafilmen - Så som i himmelen.


Bio i Pörtom UF

Fredag klockan 17 visas filmen Pettson och Findus och klockan 19.30 visas Hundraettåringen som smet från notan och försvann.


Upponer i Sundom UF

Premiär för nyårsrevyn Upponer fredag klockan 19 och efter det spelar dansbandet Guns Rosor i lokalen.


Sång i Trefaldighetskyrkan

I Midvintertid heter konserten med Riina Ammesmäki, Isa Lindgren och Sarah Tiainen. Under fredagskvällen hörs både sekulära och sakrala sånger från 1100-talet till nyskrivet om juletid och vinter. Trion ackompanjeras av pianist Jukka Heikkinen. Konserten är klockan 18.30 i Trefaldighetskyrkan. Det är ett fritt inträde men programblad kostar 15 euro.


Ishockey: Sport - KooKoo

På fredagen glider pucken i Vasa ishall klockan 18.30. Vasa Sport spelar mot Kouvolalaget KooKoo.


Ekumenisk nyårsbön

Kristen gemenskap arrangerar nyårsbön på lördagen i Trefaldighetskyrkan klockan 18. Medverkande är Tor-Erik Store, Pastores Minores, och Monica Heikius.


Kinetisk konst

I Österbottens museum pågår utställningen av Antti Maasalos konstverk. Kinetisk betyder rörelse och Maasalo har kombinerat ljus och vind i sina installationer. Öppettiderna är fredag 10-17 och lördag 10-15.


Trettio år av rock

På nyårsafton kan man ta del av 30 år av rock i restaurang Amarillo. Bandet som spelar är The Nipples med start klockan 22.


Nyårskryssning för 4 euro

Wasaline erbjuder en förmånlig kryssning som avslutning på 2016. Wasa Express kastar loss från hamnen i Vasklot klockan 16 på nyårsafton och avgår igen klockan 20.15 från Umeå.


Lys i mörkret med elektronisk musik

Nyårsnatten kan också avnjutas på evenemanget Club Festival Soberphobia i Fontana med start klockan 22. Dj:s som spelar musik är Samlight, Kiro, GAS GAS, Salazar Pakyo, DJ Sweedy, Crito, DJ Chapter, Kai Kuya och Anzero. Kvällens tema är glow-in-the-dark och inträdet kostar 14 euro.


Grevinnan och betjänten

Den omöjligt slitstarka tv-sketchen "Grevinnan och betjänten" från 1963 visas för den 53 gången. Det är bara att bänka sig framför tv:n och ställa in SVT1 klockan 20:45.


Nyårsfyrverkeri i Vasa

För att högtidlighålla Finland 100 och jubileumsårets början kommer fyrverkeriet på Skräddargrund vid tolvslaget på nyårsafton att domineras av de blåvita färgerna. Publiken kan bäst följa med fyrverkeriet vid Fiskstranden eller fängelsestranden.


Ett gott nytt 2017

Republikens president håller sitt nyårstal på söndagen klockan 12 i Yle 1.