Sport ledde med 1–0 efter första perioden mot SaiPa.

Tomas Kubalik var nära att näta i sitt första byte i sin hemmadebut. Kubalik parkerade vid målet, men SaiPas veteranmålvakt Jussi Markkanen hann nypa returen han släppte innan Kubalik kom åt pucken.

SaiPa svarade genom att avlossa ett par hårda skott. Först träffade gästerna bara ändplanket, men småningom fick Mika Järvinen ett par räddningar på kontot.

Med knappa sex minuter spelat fick Robin Salo skottläge i slottet. Salo siktade på Markkanens vänstra kryss, men sköt decimetern förbi. SaiPa kontrade vasst och Järvinen lämnade retur, men Tomi Körkkö hade hunnit ner för att städa undan.

Efter nio minuter kom Sportbekante center Tero Koskiranta åt att svänga in på mål från hörnet, men han föste pucken rakt på Järvinen. Sport replikerade genom att etablera tryck i anfallszon och belönades med matchens första powerplay efter 9.52 när backen Lasse Lappalainen åkte ut för fasthållning.

Sport behövde en minut för att etablera spel, men Aleksi Laakso valde att skjuta rakt på täckande motståndare. Robin Salo upprepade bedriften då han träffade Lauri Taipalus i ena benet och backen såg ut att ha rejält ont när han med möda tog sig till SaiPas bås.

Sport fick strax spela powerplay igen då Jussi Markkanen lyfte pucken över plexit och orsakade SaiPas andra tvåa efter 12.35. Och då klev Sports numera smått notoriska målskytt fram.

MÅL! Aleksi Laakso avlossar från blå och prickar Erik Riska som står parkerad vid kassen. Riska vänder sig snabbt om och sopar in pucken. 1–0 i powerplay efter 12.57.

Sport kopplade grepp om spelet och fjärdekedjan satte press, men sedan kom flytet av sig när domarna räknade sex örnar på isen samtidigt som Sport gick till anfall. Kvällens första boxplay efter 17.01.

SaiPa spelade runt bra och fick in pucken framför målet, men Mika Järvinen och Robin Salo kastade sig på pucken och avstyrde.

Efter avblåsningen gruffade Filip Riska och Lauri Taipalus. SaiPas back brände propparna, kastade i väg Riskas hjälm och belönades med en personlig tia för osportsligt uppträdande.

SaiPa etablerade snabbt spel igen, men Sport höll tätt.