Sport förlorade med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) mot Pelicans inför 3 043 i Lahtis på onsdagskvällen.

Tomas Kubalik tog matchens första utvisning när han åkte ut för slashing efter 5.40, men Sport höll undan i boxplay.

Nästa utvisning var av helt annan karaktär.

Efter 9.51 lämnade Pelicans ytter Antti Tyrväinen rinken. Tyrväinen åkte på ett spelstraff för olämpligt uppträdande mot domarna, men eftersom straffet är personligt blev det inte något powerplay för Sport.

Filip Riska borde i sin tur ha åkt på en utvisning i första perioden. Efter en tekning i Pelicans zon satte Riska en armbåge i ansiktet på hemmayttern Taavi Vartiainen, men klarade sig undan en utvisning. Vartiainen hade ont, men kunde fortsätta spela.

Andra perioden

Sport hade en bra sekvens en bit in i andra perioden, men lyckades inte spräcka nollan.

Det var tuffa tag även i andra perioden och strax före den nått halvvägs bestämde sig Otto Karvinen och Pelicans amerikanska back Been Blood för att göra upp. Slagsmålet slutade i att Karvinen brottade ner Blood. Efter det kastade Karvinen i väg sin ena handske och samtidigt som han lämnade rinken bjöd han Lahtispubliken på ett par slängkyssar.

Bägge kombattanterna åkte på spelstraff för roughing. Karvinen belönades dessutom med samma straff som Tyrväinen fick i första perioden – ett personligt spelstraff för olämpligt uppträdande mot domarna.

Totalt 45 utvisningsminuter för Karvinen som antagligen har en avstängning framför sig.

Efter slagsmålet såg Sport ut att ha fått pucken i mål, men domarna hann blåsa av spelet på grund av att Erik Riska förvillat sig in i målgården.

Målet kom i stället i andra ändan av rinken och var riktigt snöpligt.

MÅL! Centern Juhani Tyrväinen spelar in till Taavi Vartiainen framför målet. Tre av Sports spelare går in för att sätta stopp för Vartiainen och yttern Vili Sopanen kan enkelt sopa in 1–0 efter 34.07.

Tuomas Vänttinen serverade Ville Viitaluoma ett lysande läge att kvittera, men Pelicans målvakt Janne Juvonen hann upp med plocken på Viitaluomas något tama avslut.

Med 35.53 spelat åkte Ari Gröndahl ut för tripping, men Mika Järvinen såg till att det inte blev fler mål för Pelicans i andra perioden.

Tredje perioden

Efter cirka fem minuter rullade Sport upp ett bra anfall. Till slut hamnade pucken hos Markus Kankaanperä som hittade Robin Salo med en lysande diagonalpassning, men Salo sköt förbi.

I samma veva fick Sport sitt första powerplay för kvällen när danska backen Stefan Lassen åkte ut för en hakning efter 45.47. Men Sports spel i överläget var inte mycket att skryta med.

Pelicans svarade genom att trycka på för att utöka sin ledning, och det var nära ett par gånger.

Med knappa åtta minuter kvar tog Tomas Kubalik pucken över blå och serverade Robin Salo, men backen missade målet igen.

Sport fick inte alls i gång någon ordentlig jakt på kvittering, och i stället bjöd Mika Järvinen Pelicans på spiken i kistan.

MÅL! Mika Järvinen har pucken, men i stället för att blockera fumlar han och ger bort pucken åt yttern Arttu Heikkinen som enkelt lirkar in 2–0 efter 56.59.