LIVEMUSIK PÅ O'MALLEYS
På fredag intar The Queens of Helsinki scenen vid O'Malleys. På lördag är det Shangri la Tigers tur att stå för musiken. Start klockan 23 båda kvällarna. 

OS-MEDALJÖR FÖRELÄSER I NYKARLEBY
En av nordens största legender inom ridsport, Jan Jönsson, håller en föreläsning vid Bio Scala i Nykarleby klockan 18.30 på lördag.
Jönsson är OS-medaljör ifälttävlan samt professor ihippologi. 


BODYPUMP 25 ÅR
Wasa Sports Club är först i Finland med att fira styrketräningsformen bodypumps 25-års jubileum natten mellan fredag och lördag. Klockan 00.01 firar man genom att träna det 100:e Les Mills bodypump-programmet. Samtidigt lottas överraskningar ut. Andra träningstider är 10.30 och 16.15 på lördag.
Wasa Wellness Planet firar också jubileet med träning på söndag klockan 19.

AFTERSKI-FEELIS PÅ BRÖDFABRIKEN
Känns det tungt att återgå till studierna efter julledigheten? Det råder WaSki bot på genom att ordna "Kuusenkaatajaiset" vid Brödfabriken på fredag kväll. Afterski feelis utlovas. Festen inleds klockan 18 och evenemanget är gratis.

TVÅ MÖJLIGHETER TILL PUBQUIZ
Låter frågesport tillsammans med vännerna lockande? Då är pubquiz kanske något för dig. Konceptet är enkelt - man bildar lag och svarar så gott det går på en rad frågor i olika kategorier. På fredag kl. 21 på Office Sport bar och på lördag klockan 18 på Public Corner.

ÖRNARNA HAR HEMMAMATCH
Vasa Sport möter serieledarna Tappara på lördag klockan 17 på Kopparön.

DERBY I MALAX
Det är fjärde gången som Malax IF och Kraft möts i herrarnas hockeydivision 3. Under förra derbyt blev det rekord med 416 personer i publiken. Nedsläpp klockan 17 på söndag.

"KÄLLAREN" HAR PREMIÄR
Replot UF och Skäriteaterns fars "Källaren" har premiär på fredag klockan 19. Regissör är Johanna Karhulahti.

PREMIÄR PÅ "GRÖNA HISSEN"
Smedsby UF framför Avery Hopwoods fars Gröna Hissen, i regi av Tinja Sabel.
Premiär på lördag klockan 19. Biljetter finns fortfarande.?

OPERAPREMIÄR
På lördag är det nypremiär av operan "Candide" på Vasa stadsteater. Operan sattes upp för två år sedan och blev då den största publiksuccén någonsin.
Operan handlar om den unge mannen Candide och hans Cunegonde som fostras att tro på godheten av filosofen Pangloss. När krig utbryter förlorar de unga tu varandra. Candide reser runt världen för att leta efter sin käresta och råkar ut för allt möjligt på vägen.

PREMIÄRER PÅ BIO REX
Tre filmer har premiär på fredag.

Ben Affleck har regisserat, skrivit manus och är huvudrollsinnehavare i "Live by night" – ett kriminaldrama baserad på en novell med samma namn utgiven av Dennis Lehane. Filmen är Affleck och författarens andra samarbete efter prisade succéfilmen ”Gone baby gone”.

"24 veckor" handlar om Astrid och make Markus som får reda på att barnet Astrid bär på kommer födas med Downs syndrom och ett allvarligt hjärtfel. Paret har ett val att göra, men inte mycket tid. Anne Zohra Berrached är regissören bakom den tyska berättelsen.

"Swiss army man" berättar historien om Hank (Paul Dano), en man strandsatt på en öde ö på väg att ta sitt liv. Plötsligt spolas en kropp upp på land. Kroppen tillhör Manny (Daniel Radcliffe) och det blir starten på en oväntad vänskap och en surrealistisk resa när vännerna försöker hitta hem igen.


Fattas något evenemang? Skriv i kommentarsfältet!