Malax IF har bäst målskillnad och leder före IFK Lepplax och KuRy från Kurikka.

På söndagskvällen tvålade Malax IF till Kraft med 9–3 (2–0, 2–2, 5–1).

Centern Kim Nabb gjorde två mål i första perioden, varav ett i powerplay.

Sju minuter in i andra perioden åkte Malax IF:s back Jesper Söderholm i duschen för boarding och i samma veva delades ytterligare utvisningar ut åt bägge lagen.

Gästerna från Närpes kom i kapp till 2–2 genom mål av centern Victor Petersson i powerplay och yttern Simon Lindén medan bägge lagen fortfarande hade utvisningar.

I tredje perioden ryckte Malax ifrån till en ointaglig ledning. Utöver Nabb blev Malax back Teemu Kaislehto och ytter Johnny Martin tvåmålsskyttar, liksom Krafts Lindén.

Krafts målvakt Jonas Perus hade ett svettigt dagsverke och antecknades för 45 räddningar. Hemmamålvakten Niklas Mäkiluoma slapp undan med 10 räddningar.

Kraft har haft en tung start på kvalserien och ligger tredje sist med en poäng på tre matcher.