– Tusen tack. Man kan inte ge kaxigheten ett ansikte och säga att det var välförtjänt. Och heller inte att det inte var välförtjänt, för då respekterar man inte de som har röstat, sade han i SVT.

Titeln årets lag gick också till fotbollen, nämligen till damlandslaget vars prestationer i Rio de Janeiro resulterade i OS-silver.

– Vad stort. Tack. Vi är så otrolig glada och stolta över det här priset. Det är stort för oss att stå här på Idrottsgalan, sade Lotta Schelin i SVT:s sändning.

Sjöström årets kvinnliga idrottare

Guld, silver, brons i Rio de Janeiro – och under Idrottsgalan i Globen fick sommarens OS-medaljör och simmaren Sarah Sjöström utmärkelsen årets kvinnliga idrottare.
Kategorins nominerade var Tove Alexandersson, orientering, Maja Reichard, simning, paraidrott, och Jenny Rissveds, mountainbike.

Stenson årets manlige idrottare

Som förste svenske herrgolfare lyckades Henrik Stenson vinna en majortävling när han tog hem British Open. Sedan följde ett OS-silver i Rio de Janeiro, totalseger på Europatouren och Svenska Dagbladets Bragdguld. Under Idrottsgalan i Globen fick han karriärens nästa pris: Årets manlige idrottare.

Kategorins övriga nominerade: Mattias Ekström, bilsport, Peder Fredricson, ridsport, hoppning, och Zlatan Ibrahimovic, fotboll.