Det var rena mardrömmen för målvakterna Antti Niemi och Henrik Lundqvist när New York Rangers och Dallas Stars möttes i NHL-hockeyn natten mot onsdagen. Lundqvist släppte in sju mål under två perioder medan Niemi släppte in sex under drygt 47 minuters lopp i målkalaset som Dallas vann med 7–6.

Sju insläppta mål på två perioder är rekord i NHL-karriären för Lundqvist, om än inte ett positivt sådant.

– Det är pinsamt, frustrerande och en besvikelse på samma gång, säger en nedstämd Lundqvist efter matchen enligt nhl.com.

Lundqvist har släppt in 12 mål på 49 skott på mål i de senaste fyra spelade perioderna och 20 mål på 113 skott de senaste matcherna.

– Just nu är jag på botten. Före ledigheten kändes det som att jag var på väg åt rätt håll, och gjorde exempelvis en riktigt bra match mot Philadelphia. Men hela den här säsongen har det varit perioder när jag definitivt känt att jag måste spela bättre.

Eftersom andremålvakten Antti Raanta är skadad kommer Lundqvist att få spela även nästa match, mot Toronto natten mot fredag.

– Han kommer att jobba hårt och vi ska försöka att spela bättre framför honom, säger coachen Alain Vigneault.

I Dallas mål blev Antti Niemi slutligen ersatt av Kari Lehtonen i mitten av tredje perioden sedan Rangers spurtat från ett 3–7-underläge till 6–7 på några minuter.

– Det är frustrerande att vi måste göra sju mål för att vinna, men just nu tar vi emot alla segrar oberoende av hur de kommer, sade Dallasanfallaren Patrick Sharp.

Dallas har haft en svår säsong och en bidragande orsak är i sanningens namn den blåvita målvaktsduon Lehtonen–Niemi. Det är bara två lag i hela ligan som släppt in fler mål än Dallas.