Vasabladet sänker priset på en årsprenumeration med 24 euro, från 372 till 348 euro.

– Våra trogna läsare gör det möjligt, säger vd Svante Wahlbeck.

Vasabladet har försökt hitta ett sätt att erbjuda läsarna tidningen billigare, och nu kan man det – tack vare lägre kostnader och bra resultat.

Från och med i dag kan man teckna en prenumeration på ett år för 348 euro. Villkoret är att man gör det på nätet.

– Man går in på nätet, matar in sitt kreditkort och så förnyas prenumerationen om ett år om man så vill, säger marknadsdirektör Patrik Pada.

Har man en gällande prenumeration måste man vänta tills den går ut innan man kan teckna den nya, billigare prenumerationen. Men det är inte bråttom.

– Det här är inte en kampanj, det lägre priset blir kvar, säger Pada.

Det man inte får för det nya priset är gratis adressändring till sommarstugan eller tillfälliga avbrott i utdelningen. Det blir det en skild avgift för. Logiken bakom det är att det ger ett visst merarbete för tidningen. Det är också därför den billigare prenumerationen enbart kan tecknas på nätet.

Möjligheten att kontakta Vasa­bladet för en prenumeration kvarstår givetvis, liksom det gamla priset inklusive adressändringar.

Trots det lägre priset får man alla VBL:s produkter även med den nya prenumerationen: papperstidningen, e-tidningen, webbens Plus-artiklar, nyhetsbrevet på måndagar och det historiska arkivet.

En liten förändring angående webben är att man bara kan koppla ett e-postkonto till prenumerationen i stället för två. Men man kan använda tre olika apparater, tre familjemedlemmar kan alltså läsa VBL på nätet samtidigt med samma inloggning.

En orsak till att VBL kan sänka priset är att distributionen ligger i egna händer i Österbotten. Därför gäller det nya priset enbart Österbotten.

Den nya Basic-prenumerationen

  • Ger dig papperstidningen, e-tidningen, webbens Plus-artiklar, nyhetsbrev per mejl på måndagar, det historiska arkivet och kundklubbens förmåner.
  • Villkoret är att man själv går in på webben och betalar basic­priset 348 euro för ett år (en normal prenumeration kostar 372).
  • Eventuella adressändringar och tillfälliga uppehåll fås mot avgift.
  • Enbart ett webbkonto kan kopplas till prenumerationen, men man kan använda upp till tre apparater. Man, hustru och ett barn kan alltså samtidigt läsa Vasabladet på webben på till exempel dator, platta och mobil.
  • Basic kan tecknas från och med i dag, men man kan inte ändra en pågående prenumeration.