Musik

På fredagen spelar den vilda och UMK-aktuella gitarristen Knucklebone Oscar på Brödfabriken. Han är känd för att vara en lysande liveartist och lär bjuda på en intensiv och svettig spelning. Dörrarna öppnar klockan 22.

På fredagen spelar även partybandet The Slipovers på O'Malleys. På facebook-evenemanget verkar arrangörerna nästan lova att du kommer att dansa. Spelningen börjar klockan 23.

Samma kväll, alltså fredag, kan man även delta i musikaliska aktiviteter utan att gå på en spelning. På El Gringo ordnas sedvanligt musikbingo - musik och bingo i en fin symbios med start klockan 21.

På lördagen får Ritz besök från Sverige i form av den legendariske rocksångaren Ebbot Lundberg och hans band The Indigo Children. På spellistan finns förutom solomaterial även låtar av Lundbergs tidigare band The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions. Dörrarna öppnar klockan 19.

Vill man höra något lugnare och mer akustiska toner kan man gå till Bistro Ernst. Där spelar Emelie Erisson, Francine Eriksson och Elina Granlund folkmusik med två fioler och en cello. Konserten börjar klockan 22.

På både fredag (klockan 19) och lördag (klockan 13) spelas operetten Candide på Vasa Stadsteater.


Teater och revy

Under hela veckoslutet ordnas scenkonstfestivalen Phoenix i Novias scenkonstlinjes utrymmen vid kasernen. Sju föreställningar på tre dagar och olika andra uppträdanden utlovas. Festivalen inleds på fredag klockan 17.

På lördag är det premiär för Byarevyn i Oravais föreställning "Finland 100 nainting". Revyn är skriven och regisserad av komikern Alfred Backa och baserar sig på hans bok med samma namn. Föreställningen börjar klockan 19 vid Årvasgården.

Även på Replot är det premiär för en revy på lördagen. "Källaren" är en komedi som är skriven och regisserad av Johanna Karhulahti och handlar om kontrollbehov. Premiären börjar klockan 19 på Replot UF.


Zoom

Skam. Foto: NRK


Folkkärt norskt ungdomsdrama återvänder

På fredagen läggs den tredje säsongen av den väldigt hajpade serien Skam upp på Yle Arenan. Vid 18-tiden är även de finska tittarna välkomna in i världen vid gymnasiet Hartvig Nissen i Oslo på nytt.


Strandkalas

Ni kanske inte känner till att det finns en tropisk badstrand mitt i Vasa centrum? Tydligen finns den på Oliver's Inn och det bjuds in till Beachparty på fredagen. Besökarna uppmanas klä sig somrigt och blomsterkransar kommer att delas ut till första 200 gästerna. Dörrarna öppnar klockan 20.


Fotboll

På lördagen inleds säsongen för VPS då de möter Umeå FC i Fennia Areena på Krutkällarvägen. Avspark sker klockan 13.

Fattas ett evenemang i listan? Fyll gärna på i kommentarsfältet!