Resfeber 22.1.2017

Kejserlig spaghetti

Allt som kan ätas ska ätas, är devisen i den romerska matkulturen. Gärna med spaghetti­ i alla former och den ständigt närvarande salta lagrade osten Pecorino romano. Det blir tre ikoniska monument och tre luncher i den eviga staden.

Även under vintermånaderna skiner solen i Rom, men det gäller att hitta platserna där man blir träffad av ljuset mellan byggnaderna. Pantheon till höger.
Flavio al velavevodetto i Testaccio har sin egen berömda variant av tiramisu.
 Tonnarelli cacio e pepe, spagetti­ med pecorino och svartpeppar, är en av de mest typiska romerska maträtterna.
I Rom äter man det som går att äta. Trippa alla romana, komage, är ett sådant exempel.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

VBL Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant