Konsert

Den finska artisten Mikael Gabriel uppträder på fredagskvällen i Rewell center i Vasa. Mikael Gabriel slog igenom i programmet "Vain Elämää" i fjol. "Loista Pimeäs" och "Lumi teki enkelin eteiseen" är hans populäraste låtar på Spotify för tillfället och hans musikvideor har över miljoner visningar på Youtube. 

Kalla kårar, skräpmat och Lego


På fredag är det premiär för filmen The Founder, som handlar om Ray Kroch (spelad av Michael Keaton) som förvandlade en restaurang vid namn McDonald's till en global franchise.

På fredag kan den modige få kalla kårar längs hela kroppen när filmen Rings har premiär. Filmen är en prequel till den moderna klassikern The Ring (2002).

För den yngre publiken och de med barnasinnet intakt har filmen Lego Batman premiär på lördag. Filmen är dubbad till svenska och finska.

Lördagssällskapet återuppstår

Det ursprungliga lördagssällskapet grundades 1830 av elever och unga lärare vid Helsingfors universitet. Under lördagskvällen återupplivar Oravais historiska förening sällskapet och diskuterar Finlands 100 åriga historia tillsammans med historiker och andra intresserade. Efter diskussionerna bjuds det på 1800-tals musik och middag. Middagen kostar 55 euro och man måste anmäla sig på förhand.

Födelsedagsfest, blues och Beatles

På fredag på Ritz blir det en afton i bluesens tecken. Louise Hoffsten äntrar den gamla biografscenen tillsammans med Wentus Blues Band, som i år firar 30 årsjubileum. Hoffsten har under sin karriär belönats med både grammis och rockbjörn.

På lördag firas Stefan "Kilju" Lindblom födelsedag på Doo Bop i Vasa med konsert. På scen står Amelie Goes To Belgrad, Forsman-Lindblom-Brokvist Trio och det kan komma en och annan överraskning. Dörrarna öppnas kl 21 och priset är 8 euro.

På söndag blir det Beatles för hela slanten på Ritz, när The Revolution Band tolkar det legendariska bandet. Biljetter finns att köpa vid Studioticket.

Teater och konst

På lördag blir det skrattfest på Wasa teater när Pleppo Två och Maskeradmordet - en deckargåta visas.

På den österbottniska amatörteaterscenen kan man se "Gröna Hissen" i Smedsby uf på lördag. På fredag och lördag i Oravais kan man se "Finland 100 nainting", som baserar sig på Alfred Backas bok "Finland hundranånting" och i Pörtom har man möjlighet att se revyn "Ställ er i kö" på fredag, lördag och söndag.

Konstälskaren kan styra kosan mot Kuntsi som öppnar utställningen Art battle på lördag. Utställningen firar det tioåriga museet och presenterar museets konstsamling, som är en betydande samling av finländsk nutidskonst

Maskerad

I Solfs ungdomslokal ordnas maskerad för vuxna bakom stängda dörrar. Alla deltagare ska vara utklädda och åldersgränsen är 18 år. Festen drar i gång klockan 19 och slutar när den sista personen dansat klart. Man måste boka plats på förhand.

Missade vi ett evenemang? Fyll på genom att kommentera artikeln.