I söndagens VBL annonserar Korsnäs kommun om att personer som är intresserade av verksamhet i Korsnäs kurscenter ska ta kontakt med kommundirektör Christina Båssar.

– Vi har talat om kurscentret i styrelsen och vill se hurudant intresse det finns för att hyra in sig i byggnaden. Stora ytor står tomma och vi vill utveckla verksamheten, säger Båssar.

Hon säger att personer som tar kontakt inte binder sig till någonting. Det är snarare frågan om en kartläggning som kommunen kan utgå ifrån när de går vidare med sina planer.

– Det har börjat röra på sig nu. En biltvätt har öppnat och fastighetsservice har också flyttat in. Köket blir ledigt till våren, säger Båssar.

Av byggnaderna som används hyr röda korset de två nyare elevhemmen. Där bor femtio asylsökande.

– Men kontorskomplexet, skolningsområdena och verkstaden står bland annat tomma. Några har hört sig för och vi håller på att förhandla, men vi hoppas fler hör av sig.

För tillfället betalar Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (SÖFUK) kallhyra för utrymmena som inte används. Christina Båssar berättar att det är en överenskommelse man gjort och som gäller fram till 2018.

– Men vi vill gärna komma i gång med verksamheten långt före det.