De svenska komikerna Hasse Brontén och Thomas Järvheden står för helgens underhållning tillsammans med radioprofilerna Janne Grönroos och Fredrika Lindholm.

- Det brukar alltid vara bra publik i Vasa. Det känns som att vara på hemmaplan, säger Grönroos.

Lördagens föreställning i Ritz i Vasa är slutsåld. Till fredagens föreställning i Jugendsalen i Jakobstad finns några få biljetter kvar.

Grönroos kommer att fungera som värd och underhålla mellan komikernas framträdanden. Hans material består av en blandning av gammalt och nytt, och en hel del skämt från hans eget liv. Bland annat brukar det kunna bli en del skämt om hans sambo.

- Skämten beror på publiken. Man måste kolla hur stämningen är. Ibland kan man ha mer vågad humor, ibland inte.

Grönroos har uppträtt i Vasa flera gånger tidigare. Efter helgens show väntar också en kurs i Sverige där han ska skriva nytt material.

Lindholm gjorde sin debut som komiker på Humorlandskampen i Helsingfors och är ganska nervös inför att uppträda igen.

- Just nu tvivlar jag på mig själv. Det känns som att jag inte har ett enda skämt att berätta, säger hon.

Brontén och Järvheden är rutinerade komiker som har turnerat runt om i Sverige och varit med i olika tv-program. Båda har också tidigare underhållit den österbottniska publiken.

- Det ska bli spännande att se hur det går. Vi har hört att vi är roligare efter två glas vin. Framförallt är det jätteroligt att så många vill komma och se oss, säger Grönroos.

Här nedan kan du se Fredrika Lindholm öva inför helgens stand up.