-Jag är jättemotiverad att komma igång med verksamheten, säger Tina Näsman.

Näsman har grundat företaget Next Beauty tillsammans med Nadja West, Riikka Junttila och Veikko Junttila. Från och med mars kommer de tre kvinnorna att arbeta i butiken som öppnar i Rewell Center. 

-Det är tacksamt att vi är flera som driver företaget. Vi känner varandra bra från tidigare och vi kompletterar varandra, säger Näsman.

De tre kollegorna arbetade tidigare i flera år på Stockmann Beauty. Stockmann som ägde kosmetikkedjan valde att lägga ner alla elva butiker i Finland för drygt två år sedan.

-Tanken att starta eget startade redan i stängningsskedet av Stockmann Beauty. Många kunder frågade om vi skulle fortsätta med något liknande på egen hand, säger hon.

Kosmetikföretaget kommer mest att sälja selektiv kosmetik, det vill säga lyxigare och dyrare smink- och hudvårdsmärken. Naturkosmetik och ekologiska produkter kommer även att finnas på hyllorna. De erbjuder också sminkning till vardag och fest. 

-Vi vill bjuda på ett utbud av produkter inte finns i Vasa sedan tidigare. Jag tror inte att vi kommer att konkurrera ut andra liknande företag i Vasa, utan snarare komplettera dem.

Butiken kommer att öppna i Rewell Center mot torget. Det som lockade dem till affärslokalen var främst för att köpcentret har planer på att bygga ut mot torgsidan och göra den större. Lokalen är nyrenoverad och det enda som fattas är produkterna, möblerna och inredningen.

-Vi måste satsa stort på vår inredning i affären. Vissa av våra leverantörer kräver att det ska vara hög klass på inredningen i affären för att vi ska få sälja deras produkter.