Rickard Eklund släpper återigen färsk musik på de digitala kanalerna. Den här gången är det låten "Adrian" som lyssnarna får ta del av.

Låten baserar sig på en fiktiv berättelse om boxaren i filmen Rocky Balboa där Eklund leker med tanken om vad som skulle hänt om Balboa inte vunnit boxningsmatcherna. Låten heter Adrian efter namnet på Balboas fru och Eklund hoppas att lyssnarna kan relatera till det han sjunger om.

- Om Rocky skulle blivit tvungen att ta ett helt vanligt arbete och inte nått drömmen som han hade, säger Rickard Eklund.

Eklund menar att det finns en inbyggd nostalgi i låten. 

- Det är grymt intressant eftersom jag är uppväxt med Rocky på 1980-talet.

Eklund skrev låten från och till under ett halv år och under fyra månader befann han sig i studion för att spela in låten. Han har tidigare uppträtt live med låten på olika evenemang men nu är han redo att släppa låten digitalt. Eklund menar att de som hört låten hittills har tyckt om den väldigt mycket.

- Jag testar alltid mina låtar live först så att de får växa med mig och för att se om de håller. Jag släpper aldrig låtar spontant. 

Då Eklund skriver sina låtar finns det alltid en del av honom i karaktärerna, men han skriver aldrig någon självbiografi. Han har flera låtar som han skrivit under de senaste åren som han i framtiden kommer att släppa nu som då.

- Men det är en ekonomisk fråga. Det kostar tid och pengar att vara i studion.

I låten medverkar förutom Rickard Eklund också Emma Strömbäck på cello och Anders Sjölind på trumpet.

Samtidigt som Eklund släpper låten "Adrian" kommer han också att släppa låten "Sömntåg" på fler digitala kanaler. Förra året släpptes låten på Soundcloud som en demoversion, men nu har han lagt till några instrument och spelat in den ordentligt.