Fartfylld fredag med sport, musik, dans och film

Singer/songwriter-kväll på Doo-Bop Club bjuder in lokala musiktalanger som ska ge en hälsosam dos av melankolisk akustisk rock och americana musik på fredag klockan 22.

Den som vill heja på hemmalaget på Kopparön kan passa på när Sport spelar mot Pelicans i ishallen klockan 18.30 på fredag.

För filmfinsmakaren visas La la land på Biorex. Filmen med Ryan Gossling och Emma Stone i huvudrollerna har blivit hyllad av kritiker över hela världen. Filmen handlar om en jazzpianist som faller för en skådespelare i Los Angeles. Biografen visar filmen över hela helgen på flera tider.

Den som vill stanna hemma och mysa framför TV:n står inför en komisk premiär. Komikern Ricky Gervais, mest känd som David Brent från brittiska The Office sätter sig igen in i rollen som den pinsamma kontorschefen. Den här gången lämnar han kontoret för att turnera som rockstjärna, vilket leder till katastrof. Filmen släpps på Netflix under fredagen.

I samband med Oliver's Inns 32-årskalas så kan de som hängde förr i det som i folkmun kallas Österbottens vardagsrum återförenas. De artister som uppträder är Xter, The Best Of The 80's och Taklax Tennessee. Old School Reunion Party börjar klockan 20 på fredag och åldersgräns är 30.  

Lärorik och lustig lördag

På lördag kan man få ta del av Las Vegas glansdagar när Rat Pack Show med Jakob Big Band uppträder på Doo-Bop Club klockan 22.

Byarevyn baserad på boken "Finland hundranånting" av Alfred Backa har flera föreställningar under månaden lopp i Årvasgården. På fredag och lördag klockan 19 kan man få sig ett rejält skratt.

Lär dig själv och barnen hur man hanterar en krissituation. På lördag firas 112-dagen på torget där man får bekanta sig med polisen, ambulanspersonal och gränsbevakare. Om du vill bekanta dig med brandkårenl, Röda Korset eller frivilla räddningstjänsten är evenemanget värt ett besök.
I Rewell Center finns olika myndigheter som kan svara på frågor och så visas det på scen hur man utför första hjälpen.
Inrikesminister Paula Risikko håller tal klockan 12. Det övriga programmet pågår mellan klockan 10 och 14.

Klockan 17:30 är det dags för fotbollsderby av högsta rang mellan VPS och FF Jaro i Fenniaarenan. 


Skön och smakrik söndag

På Kuntsi firar man 10 års-jubileum genom att visa upp sin samling. Tillsammans bildar konstverken en utställning kallad Art Battle. Utställningen visas genom hela året. Utställningen börjar klockan 11.

För den som vill ställa in väckarklockan senare på söndagen och äta gott kan man sikta in sig på en brunch utanför Vasa centrum. På Cirkas i Solf dukas ett heltäckande brunchbord både klockan 11 och klockan 13 på lördag och söndag.

Om du vill se en rörande film som även är hyllad över hela världen kan du också besöka kulturskafferiet Ritz. Där visar man filmen Moonlight, en tidlös historia om mänsklig kontakt och de ögonblick samt krafter som formar vårt liv. Filmen fick 8 Oscarsnomineringar. Visningstid är klockan 18 på söndag.

Tycker du att något saknas från listan? Kommentera det under artikeln!