– Bra att det som kan gå fel redan har gått fel, så behöver man inte ha det orosmomentet längre, säger Mariette Hansson.

Just Mariettes framträdande är ett av de krångligare. Hennes fyra dansare hänger i bungyjump-lianer och flyger fram och tillbaka över scenen.

Risken för krockar är stor, men efter lite extra hårdträning ska allt fungera.

– De känns stensäkra på det som de gör nu. Men det var en liten incident när vi repade låten i går, det fastnade lite i en tross. Dansaren fastnade i en lina i taket så vi fick rädda honom. Men nu känns allt bra, säger Mariette Hansson, som är en av favoriterna till att vinna deltävlingen.

Problem för Pontare

Roger Pontare har haft problem med sin medhörning, eller snarare problem med att vänja sig vid att ha saker i öronen istället för stora högtalare.

Det problemet är ännu inte löst – timmar före kvällens tv-sändning.

– Det blir liksom bara boom rakt in, istället för att få de där känslorna omkring sig. Tyvärr så gick det inte att köra utan, så jag måste träna på det där under dagen, säger Pontare.

TT: Är det volymen som är fel?

– Nej, det handlar inte om volymen. Det handlar mer om att man vill ha ett mer likvärdigt ljud som jag har i ett monitorsystem. Det blir en helt annan grej. Jag kan göra mig bäst i en ljudbild jag trivs i.

TT: Kunde de inte skaka fram den medhörning du vill ha?

– Det är för sent. Jag är ju van vid att det alltid går att fixa, men nu gick det inte. Det har hänt mycket i festivalen sedan jag var med sist, men nu ska jag öva på detta in i det sista.

Halsen krånglar

Även rapparen Allyawan har haft en tuff vecka. Medhörningen har varit svår att vänja sig vid och halsen har krånglat.

Det hela toppades med att en sladd flög ur hans utrustning under genrepet framför publik så att han tappade texten.

– Vi måste sätta in den där mackapären vi har där bak lite hårdare bara, eller med ett skärp. Jag började skratta mitt i allt, när den bara hängde där. Som tur var så hände det nu och inte sen. Nu ska vi "take precautions" och så ska jag knarka ingefärste så att rösten repar sig. Det kändes ändå mycket bättre nu än det gjort tidigare i veckan, säger han