För ungefär en månad sedan bildades föreningen Wahlrooska som vill bygga ett område för hästsport på det Wahlrooska hemmanet på Solf ängsväg.

– Vi ska söka Leader-pengar till projektet. Med god tur blir föreningen registrerad nästa eller följande vecka. Då kan vi börja söka finansiering. Sedan hoppas vi också på sponsorer, säger Tove Söderholm, viceordförande i Wahlrooska.

Planeringen och utvecklingen av området görs av frivilliga hästintresserade. För ett par veckor sedan hölls ett möte som lockade drygt 60 personer.

– Alla var positivt inställda och det kom egentligen inte fram något negativt på mötet. Alla var intresserade av att komma med i projektet.

De intresserade sysslar med olika typer av hästsport, som ridning, spannkörning, trav och en del har Islandsponnyer.

– Nästa steg är att vi ska skriva hyreskontrakt med kommunen. Kommunen detaljplanerar området som bäst. Sedan lite senare, när vädret tillåter och marken tinar börjar vi bygga.

Det som ska byggas är bland annat ridväg, terrängbana och en övningsbana för travarna.

– Travarna har bråttom att få någonstans att träna.

Söderholm säger att man försöker planera området och byggandet så effektivt som möjligt, som att terränghindren som ska byggas också kan användas av de som kör med spann.

– Allt kostar.

Föreningen gör nu ett upprop på sin hemsida för att hitta frivilliga som kan hjälpa till på olika sätt.  Man söker bland annat talkojobbare, de som vill skaffa sponsorer och finansiärer, översätta texter, arrangera evenemang, och så vidare.