I tisdags såg Sport till att hålla ordentlig spänning i striden om slutspelsplatser genom att göra en plattmatch i Kouvola och förlora mot ett KooKoo som skickat i väg fyra av sina bästa spelare för att spara pengar.

Efter 4–2-förlusten bar det av till Villmanstrand där Sport i onsdags passade på att köra ett träningspass på uteis. Det berättar Erik Riska mer om i sin blogg.


I kväll möter Sport, som fortfarande ligger tionde och har Jukurit närmast under strecket på två poängs avstånd, ligajumbon SaiPa som liksom KooKoo gjort sig av med flera spelare för att spara in på lönekostnaderna.

4–3 och 2–3 efter straffar två gånger om – Sport har tagit stryk av SaiPa tre gånger den här säsongen, men går in som förhandsfavorit trots att det inte såg särskilt bra ut i Kouvola.

Före förlusten mot KooKoo hade Sport två raka segrar. SaiPa har i sin tur torskat tre gånger i rad varav senast med 3–5 hemma mot Kärpät i tisdags i en match som de formstarka gästerna ledde med 0–3 redan efter dryga sex minuter.

Sportbekanta centern Tero Koskiranta gjorde två mål mot Kärpät och är, i och med att centern Matti Järvinen stuckit till Schweiz, SaiPas poängkung med 16+12 på 50 matcher.

Sport får tillbaka Tommi Tikka som träder in som center i andra kedjan. Därmed är Tuomas Vänttinen tillbaka i trean och Joonas Vihko tar Matti Lambergs plats i fyran för att återförenas med sin gamla vapenbroder Ville Viitaluoma.

Sport saknar fortfarande yttern Markus Nenonen och centern Lassi Kokkala.

Sports laguppställning:

1. Olavi Vauhkonen – Aleksi Ainali – Tomas Kubalik

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Joel Kiviranta

Aleksi Laakso – Ari Gröndahl

3. Erik Riska – Filip Riska – Tuomas Vänttinen

Markus Nordlund – Otto Honkaheimo

4. Otto Karvinen – Ville Viitaluoma – Joonas Vihko

Jesse Paukku trettonde anfallare

Mv: Veini Vehviläinen (Mika Järvinen)

Nedsläpp 18.30 i Villmanstrand