Sport föll med 1–0 (1–0, 0–0, 0–0) inför 2445 i Villmanstrand.

Sport kom in i matchen med riktigt bra press och efter en dryg minut var det dags för powerplay då yttern Tomi Leivo hade omkull Joel Kiviranta och åkte ut för tripping efter 1.16.

Men Sport fick inte in pucken, vilket SaiPa skulle komma att lyckas med mot slutet av perioden – med en god portion tur.

MÅL! Poänkungen Tero Koskiranta skjuter i ändplanket. Tomi Leivo är först på pucken framför målet och den studsar in via hans skridskor och klubba. Målet videogranskas och godkänns, 1–0 efter 14.57.

Andra perioden

Sport fick ett tidigt powerplay även i andra perioden när backen Markus Kojo rappade Joonas Vihko på händerna och åkte ut för slashing efter 20.15.

Sport skapade lite kalabalik nere vid Frans Tuohimaa i SaiPas mål, men förgäves. Och med 17 sekunder kvar av Kojos utvisning tog Aleksi Laakso Sports första utvisning för kvällen då han ertappades för en fasthållning.

Spelet böljade fram och tillbaka. Ari Gröndahl fick ett bra skottläge, men Tuohimaa motade med skölden.

SaiPas lagkapten Ville Koho åkte ut för fasthållning efter 31.33, men Sport fick inte till det i powerplay den här gången heller.

Efter 36.39 var det Otto Honkaheimos tur att åka ut för fasthållning, men Sports boxplay höll.

I slutet av perioden satte fjärdekedjan press och Otto Karvinen kom åt att riva av ett skott från nära håll, men Tuohimaa parerade ännu en gång.

Tredje perioden

Även tredje perioden inleddes med ett powerplay för Sport. Men medan yttern Kim Strömberg satt utvisad för fasthållning lyckades Sport inte få till mycket mer än ett par offside.

Efter 45.58 tog Tuomas Vänttinen en tvåa för – hör och häpna – fasthållning och SaiPas coach Ari Santanen valde att ta en time out för att låta sina gubbar vila.

Sports boxplay höll än en gång, men sedan tog det länge innan Sport fick till några bra kvitteringschanser nere hos välspelande Frans Tuohimaa.

Sports tränare Tomek Valtonen beordrade ut målvakten Veini Vehviläinen, men Sport hade oerhört svårt att få till några målchanser.

Med 12 sekunder kvar gled pucken in i mål, men då var spelet avblåst för länge sedan då det blev livlig trafik i målgården.